Afyonkarahisar'da Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi

Afyonkarahisar'daki sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Cumhuriyet Platformu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirildi.

29.10.2021 16:26  Güncelleme: 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'daki sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Cumhuriyet Platformu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirildi.

İmaret Camisi önünden başlayan yürüyüş, Kent Meydanına kadar sürdü. Büyük bir Türk bayrağının açıldığı yürüyüş sonunda Vali Gökmen Çiçek konuşma yaptı.

Vali Çiçek, cumhuriyetin anlamına değer katan bir yürüyüş gerçekleştirildiğini, birlik ve beraberlik ortaya konulduğunu belirtti.

Bugün Afyonkarahisar olarak bir bütün şekilde tüm siyasi partilerin katılımlarıyla tüm Afyonkarahisarlı STK'lar gaziler ve şehit yakınlarının katılımlarıyla Cumhuriyet Bayramı için yürüyüş tertip edildiğini belirten Çiçek, şunları söyledi:

"Bu yürüyüşü organize edenlere, yürüyüşe katılanlara çok teşekkür ediyorum. 29 Ekim Türkiye'nin her karışı için çok önemli. Ama Afyonkarahisar için ayrı bir önemi var. Başka bir duygudur. Çünkü cumhuriyetin ilk ışıkları Afyonkarahisar'da, bu kutsal topraklarda yakılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk de bir konuşmasında buna değinmiştir. Hüzünlü bir işgal geçirmiş şehrimizde bu yürüyüşe katılarak coşkumuza ortak olan herkese teşekkür ediyorum."

Yürüyüşe, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in yanı sıra AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il protokolü STK'lar, siyasi parti il başkanları ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonunda Afyon Kocatepe Üniversitesi halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Afyonkarahisar\'da Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement