Hakkari'deki Uluslararası Sempozyum Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari'deki Uluslararası Sempozyum Sürüyor

Hakkari\'deki Uluslararası Sempozyum Sürüyor

"Cumhuriyet Devrinin Bir Serhat Vilayeti Hakkari Uluslararası Sempozyumu" yurt içinden ve yurt dışından bilim insanlarının katılımıyla devam ediyor.

03.05.2019 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Cumhuriyet Devrinin Bir Serhat Vilayeti Hakkari Uluslararası Sempozyumu" yurt içinden ve yurt dışından bilim insanlarının katılımıyla devam ediyor.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezince, Hakkari Valiliği, Hakkari Üniversitesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma yurt içi ve dışındaki üniversitelerden bilim insanları ile kurum ve kuruluşlardan araştırmacılar katılıyor.

Hakkari Üniversitesi Zap Konferans Salonu'ndaki sempozyumun üçüncü gününde akademisyenler, sunumlarını gerçekleştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Hanife Nalan Genç, "Hakkari'nin yaşamına ve kalemine dokunduğu bir yazar Ferit Edgü", Prof. Dr. Nesrin Karaca, "Edebi ortamda uzun bir mevsimle özdeşleşen şehir Hakkari", Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinden Prof. Dr. Vefa Taşdelen, "Bir zihniyetin çözümlenmesi Hakkari bölgesine ait sözlü gelenek unsurlarından dünya ve hayat tasavvuru" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu'nun da katıldığı sempozyum yarın sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'deki Uluslararası Sempozyum Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement