Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve Sena Nur Çelik, halk oylaması çalışmalarını sürdürdü.

06.04.2017 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve Sena Nur Çelik, halk oylaması çalışmalarını sürdürdü.

Çalışmalarını Kumluca'da sürdüren AK Parti Milletvekili Atay Uslu, Kumluca Ziraat Odasını, Sarıcasu, Kum ve Mavikent mahallerini ziyaret etti ve anayasa değişikliğiyle ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine günümüzde karşı çıkanların geçmişte bu sistemin savunuculuğunu yaptığını belirten Uslu, "Eski CHP milletvekili ve CHP'ye genel başkan adayı olmuş Zülfü Livaneli, 11 Eylül 1996'da Milliyet gazetesindeki köşe yazısında başkanlık sisteminin mevcut sistemden çok daha doğru olduğunu, siyasette yaşanan kilitlenmelerin anahtarının başkanlık sistemi olduğunu söylüyor." dedi.

Zülfü Livaneli'nin "mahalle baskısından" kurtulabilirse "evet" oyu vereceğini düşündüğünü kaydeden Uslu, "Çünkü 21 yıl önce düşündüğü sistemi bugün milletin parmaklarıyla yazıyoruz, milletin evet oylarıyla kabul ediyoruz." diye konuştu.

Sena Nur Çelik

Çelik ise halk oylaması çalışmalarını Alanya'da sürdürdü. Mahmutlar Sanayi Sitesi ve Cuma Pazarı esnafıyla bir araya gelen Çelik, Sugözü ile Cikcilli mahallelerinde de vatandaşların sorularını yanıtladı.

Bir eve de konuk olan ve kadınlarla referandumu konuşan Çelik, Altınkepçe Turizm ve Aşçılar Derneğinin davetine, Alanya İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğinin düzenlediği kermese de katıldı.

"Hayır" blokunda yer alanların Türkiye için iyi ve güzel olan her şeye karşı çıktıklarını savunan Çelik, gerçeklerin saptırılarak siyaset cambazlığı yapıldığını söyledi.

Yeni sistemde kararnameyle muhtarlıkların, lokantaların, sendikaların kapatılacağının söylendiğini hatırlatan Çelik, "Muhtarlar atama ile değil seçimle göreve geliyor. Seçimle gelen seçimle gider. Cumhurbaşkanının muhtarlıkları kapatma yetkisi yok. Akla ziyan iddiaları ortaya atanlar milletle dalga geçiyorlar. Birileri telaşa düştü çünkü sandıkta iktidar olamayacaklarının farkındalar." dedi.

Yeni sistemle belirsizliklerin ortadan kalkacağını ifade eden Çelik, hükümeti sandıkta kuran milletin, 5 yıllığına da güven oyu vereceğini, seçim sonuçları netleştiğinde beklenmedik durumların yaşanmayacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement