Hannoverde Türk Günü - Son Dakika
Güncel

Hannoverde Türk Günü

Hannoverde Türk Günü

-hannover Sokaklarında Mehter Marşı

01.06.2010 02:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-HANNOVER SOKAKLARINDA MEHTER MARŞI

-ALMANYA'DA GURURLANDIRAN GÜN

Hannover'de düzenlenen 2. Türk Günü muhteşem görüntülere sahne oldu. 10.000 dolayında kişinin katıldığı etkinlikte Hannover sokakları katılımcıların ellerindeki ay yıldızlı bayraklarla kırmızı beyaza büründü. Yürüyüşe Türkiyeden bakan ve milletvekilleri de katıldı.

Mehmet UZUN/ HANNOVER

ALMANYA'NIN Hannover kentinde yapılan Türk Günü yürüyüşünde , tam bir Türk-Alman dostluğu yaşandı. Türk ve Alman Milli Maşlarının çalınmasıyla başlayan etkinlikte Türk ve Alman bayrakları ellerden düşmedi. 30'a yakın derneği bünyesinde barındıran Türk Dernekleri Danışma Kurulu (RTV) tarafından organize edilen Türk Günü'ne 10 bin dolayında kişi katıldı.

Türk Günü etkinliği Hannover Opera Binası önünden Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşle başladı. Yürüyüşe Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Muş Milletvekili Seracettin Karayağız ile Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu, Dışişleri Özel Müşaviri Faruk Kaymakçı, Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, Türk işadamları, Almanya'nın çeşitli kentlerinden gelen dernek başkan ve yöneticileri Türkiye'den gelen sanatçılar ile vatandaşlarımız katıldı.

Hannover sokakları kırmızı beyaza büründü

Türk Günü yürüyüşünde rekli görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşlarımız yürüyüşe çocuklarıyla katıldı. Büyükler Türk Bayrağı sallarken küçükler yüzlerini kırmızı beyaza boyadı. Marşların söylendiği yürüyüşte sık sık ?En büyük Türkiye? sloganı atıldı. Türklerin el ele vererek gerçekleştirdiği yürüyüşe Almanlarda alkışla destek verdi. Sergilenen birlik ve beraberlik duygulu anların yaşamasına da neden oldu.

Ünlü sanatçılar sahne aldı

Almanya için 20.000 el ele sloganıyla düzenlenen Türk Günü'ne Hannover Büyükşehir Belediyesi'de destek verdi. Yürüyüş Klages Markt alanında son buldu. Burada yapılan konuşmalarla Türk Günü'nün önem ve anlamı anlatıldı. Türk Günü Türkiye'den gelen Demet Akalın, Emel Müftüoğlu, Burak Kut, Tuğba Ekinci, Turgay Başyayla'nın ile Hannover'de yaşayan Güler Duman ve Yusuf Payço'nun verdiği muhteşem konserlerle devam etti. Etkinlik Bielefeld Mehter Takımı ile çeşitli derneklerden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle son buldu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hannoverde Türk Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement