Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş Denizli'de - Son Dakika
Yerel

Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş Denizli'de

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Cari açık ve özellikle aşırı borçlanmanın vermiş olduğu sıkıntıları Türkiye yaşayacaktır" dedi.

25.08.2011 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Cari açık ve özellikle aşırı borçlanmanın vermiş olduğu sıkıntıları Türkiye yaşayacaktır" dedi.

Kurtulmuş, partisinin Denizli İl Başkanlığı tarafından Anemon Otel'de düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İftar sonrası konuşan Kurtulmuş, partilerinin kısa bir süre önce kurularak seçimlere girdiğini belirterek kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Siyasi hayatında en çok halktan rağbet gördükleri seçim kampanyasını 12 Haziran seçimleri öncesinde yaşadıklarını belirten Kurtulşum, "Seçim aşırı kutuplaşma içerisinde geçti. Halk 'bir dahaki sefere size oy vereceğiz' dedi. Bir dahaki sefer bu davaya destek olacağına inanıyoruz. Biz de bu süre içerisinde eksiklerimizi tamamlayacağız" diye konuştu.

Dünya genelinde 30'a yakın ülkenin işgal altında olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Karışıklık olan bölgeler için söylüyorum. Bu bölgelerin yöneticilerine ne Washington ne Brüksel ne Ankara ne de Tel-Aviv karar verir. Libya'yı kimin yöneteceğine karar vermek Bingazi, Trablus, Libya halkının vazifesidir. Aynı şekilde Suriye'de hangi yönetimin iş başında olacağını Ankara, Tahran, Vaşington, Brüksel karar vermez. Suriye halkının tamamı karar verir. Bu ülkelerin hepsine barış ve huzurun gelmesini isteriz. "

Türkiye'deki cari açığa da değinen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazandan sonra çok yoğun bir şekilde özellikle iş adamı arkadaşlarım cari açık sıkıntısını yakinen hissetmeye başlayacak. Cari açık ve özellikle aşırı borçlanmanın vermiş olduğu sıkıntıları Türkiye yaşayacaktır. Bunları olsun diye söylemiyorum, olmaması için temenni ederim. Ama sonuçta bir iktisatçı olarak da söylüyorum. Görünen köy kılavuz istemez. Türkiye ne güçlü diyordunuz, işte gelinen nokta bu. 52 yılda yapılan cari açığı siz 10 yılda bunun toplamının 3 katını yaparsanız Türkiye burada siyasi bir vebal ile karşı karşıya kalır. Türkiye'de hemen hemen halkın bütün kesimlerini, kurumlarını borçlu hale getirirseniz bu borcu kim ödeyecek? ya da bu uluslararası ticaret dengesizlikleri içerisinde Türkiye'deki üretimi kim koruyacak? Bu üretimin nasıl güçlenmesini sağlayacaksınız? Bunlarla ilgili görüşlerimizi anlattık ve anlatmaya da devam edeceğiz. "

İftara HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mukadder Başeğmez ve partililer katıldı.

(MUÇ-MUS-RMZ- - DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş Denizli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement