HATAY'DA ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPAN EKİP, GÖNÜLLÜ OLARAK SOKAK HAYVANLARINI BESLİYOR - Son Dakika
Güncel

HATAY'DA ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPAN EKİP, GÖNÜLLÜ OLARAK SOKAK HAYVANLARINI BESLİYOR

HATAY'da depremlerde yıkılan ve ağır hasar alan binalardaki zarar tespit çalışmaları, çeşitli kentlerin defterdarlıklarından gelen ekiplerce yapılmaya başlandı.

19.03.2023 09:52  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATAY'da depremlerde yıkılan ve ağır hasar alan binalardaki zarar tespit çalışmaları, çeşitli kentlerin defterdarlıklarından gelen ekiplerce yapılmaya başlandı. Ankara Defterdarlığı'ndan gelen bir ekip, çalışmalarına zaman zaman ara verip, bina enkazda çıkan kedileri besledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki iki depremin ardından 20 Şubat'ta iki deprem daha meydana gelen Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Depremlerden en çok etkilenen Antakya ve Defne ilçelerinde de binlerce bina yıkıldı, hasar almayan yapı neredeyse kalmadı. Bir yandan ev, iş yeri ve araçların hasar tespit başvuruları yapılırken, diğer yandan da yıkılan evlerdeki zarar tespit çalışmalarına başlandı. Çeşitli kentlerin defterdarlıklardan gelen ekipler, yıkılan ya da ağır hasar alan evlerdeki eşyaların değerleri ve depremzedelere yapılacak desteklerin belirlenmesi için enkazda tespit çalışması yaptı.

SIRT ÇANTALARINDA MAMA, ÇİKOLATA VE OYUNCA

Bu kapsamda Ankara Defterdarlığı'ndan gelen bir ekip, sırt çantalarına kedi ve köpek maması, depremzede çocuklar için de çikolata ve oyuncak koydu. Ekip, Defne ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'ndeki çalışmalarına zaman zaman ara verip, gönüllü olarak sokaktaki kedileri besledi. Ekibin çağırmasıyla bina enkaz arasından çıkan kediler, plastik kaplara konan mamaları yedi. (DHA)

HATAY\'DA ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPAN EKİP, GÖNÜLLÜ OLARAK SOKAK HAYVANLARINI BESLİYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HATAY'DA ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPAN EKİP, GÖNÜLLÜ OLARAK SOKAK HAYVANLARINI BESLİYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement