Hava Taşımacılığı Yönetimi" Master Programı Açılışı - Son Dakika
Güncel

Hava Taşımacılığı Yönetimi" Master Programı Açılışı

Hava Taşımacılığı Yönetimi" Master Programı Açılışı

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Boeing'in düzenlediği "Hava Taşımacılığı Yönetimi" yüksek lisans programının öğretim yılı açılış töreni yapıldı.

19.01.2015 15:23

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Boeing'in düzenlediği "Hava Taşımacılığı Yönetimi" yüksek lisans programının öğretim yılı açılış töreni yapıldı.

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki törene,  İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, THY Eğitim Başkanı Kemal Yüksek, Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn ile öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Bolat, THY'nin "Hava Taşımacılığı Yönetimi" programına önem verdiğini dile getirdi.

Bolat, programla havacılık endüstrisine yöneticiler yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Aslında hedefimiz bu programın kısa zamanda uluslararası bir program haline dönüşmesidir. Dünyada böyle uluslararası hale dönüştürülmüş programlar çok az. Bilinen birkaç üniversite var" diye konuştu.

Ahmet Bolat, eğitimlerin haftalık periyotlar halinde İstanbul'da yapılacak olmasının dünyadan katılımı daha da kolaylaştıracağını belirtti.

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn, bu programın kendileri açısından çok heyecan verici olduğunu söyledi.

Dunn, akademik programın katılımcı şirketlere değer katacağını ifade ederek, "THY ve diğer şirketlerin de desteği bizim gurur kaynağımız oluyor. Bu programla beraber daha iyi olmasını hedefliyoruz" dedi.

Törende, THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bolat tarafından Dunn'a, üzerinde ismi bulunan maket uçağı ile bazı hediyeler verildi.

İlk mezunlarını verecek

Geçen yıl başlatılan, bahar döneminde ilk mezunlarını verecek iki yıllık "Hava Taşımacılığı Yönetimi"  akademik programı, THY'nin gelecekteki yöneticilerinin, Türkiye'nin hızla büyüyen havacılık ve uzay sanayini yönetebilmeleri için gerekli becerilerle donatılmalarına yönelik tasarlandı.

Geçen yıl THY'nin 40 yönetici adayının katıldığı programda, ABD'deki Massachusetts Institute of Technology, İngiltere'deki Cranfield University ve Kanada'daki University of British Columbia ile akademik işbirlikleri gerçekleştirildi.

Programda havayolu yönetiminin temelleri, havacılık ekonomisi, havacılık hukuku ve mevzuata uygunluk yönetimi konularında eğitim alırken havalimanı planlaması ve geleceğin hava ulaşım sistem teknolojileri gibi konularda seçmeli modüller üzerinde de çalışıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hava Taşımacılığı Yönetimi' Master Programı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement