Hayalleri Öğretmenleri Sayesinde Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Hayalleri Öğretmenleri Sayesinde Gerçek Oldu

Antalya'daki bir ortaokulda görev yapan 3 öğretmen, "Hayalim Gerçek Olsa" adını verdikleri projeyle öğrencilerinin masum hayallerini gerçekleştirdi.

18.01.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'daki bir ortaokulda görev yapan 3 öğretmen, "Hayalim Gerçek Olsa" adını verdikleri projeyle öğrencilerinin masum hayallerini gerçekleştirdi.

Kepez ilçesi Ayanaoğlu Mahallesi'nde bulunan Varsak Sakarya Ortaokulu'nun öğretmenleri Hasibe Avşar, Hakan Aydın ve Buket Erten, öğrencilerinin motivasyonlarını artırmak amacıyla "Hayalim Gerçek Olsa" adını verdikleri proje hazırladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği proje için öğretmenler, 28 öğrenciye hayallerini sordu. Bazı öğrenciler, Galatasaraylı Lucas Podolski ve basketbolcu Işıl Alben'den imzalı forma ya da oyuncak talebinde bulundu, bazıları ise daha önce hiç yemedikleri pizzanın tadına bakmak istedi.

-Galatasaray Kulübünden forma geldi

Öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçen öğretmenler, hayırseverlerden yardım istedi.

Hazırladıkları videoları sosyal medyaya yükleyerek çocukların hayallerini gerçekleştirmek için yardım çağrısı yapan öğretmenler, bazı gönüllülerin aracılığıyla Galatasaray Kulübü ile iletişime geçerek imzalı formaları temin etti.

Hayırseverlerin desteğiyle çocukların talep ettiği oyuncak, uçurtma, mont, itfaiyeci kıyafeti, gelinlik ve tablet bilgisayarlar alındı, bazıları için de doğum günü partisi düzenlendi.

-"Öğretmenlerinin ne kadar ince düşündüğünü hissettiler"

Okulun ana sınıfı öğretmeni ve proje sorumlusu Hasibe Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19'u ana sınıfı, 9'u ortaokul öğrencisi 28 çocuğun hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Çocukların çok masum hayalleri olduğunu vurgulayan Avşar, şunları ifade etti:

"Mesela hiç pizza yememiş bir öğrenci pizza istedi. Bir diğer öğrenci ise pikniğe gitmek istedi. Saf ve temiz hayalleri vardı ve biz de onları gerçekleştirdik. Bebek hayali olan sekizinci sınıf öğrencimiz vardı. Belki de çocukluğunda sahip olamadığından içinde ukde olarak kalmış. Bu proje ile onlara okulu sevdirdik, öğretmenleri sevdirdik. Öğretmenlerinin ne kadar ince düşündüğünü hissettiler. Mutluyuz. Gerçekleştirdiğimiz hayaller, tek başına üstesinden gelebileceğimiz ölçüde olsa da buradaki amaç toplumsal dayanışmayı sağlayabilmektir. Önemli olan kişiler aracılığıyla çocukların hayallerini yücelterek ölümsüzleştirmektir."

Proje sorumlularından öğretmen Hakan Aydın ise proje ile "kocaman yüreklerdeki minicik hayalleri gerçekleştirmeyi" amaçladıklarını ifade etti.

Öğrencilerin hayallerinin gerçekleşmesi için 20 gönüllünün yardım ettiğini kaydeden Aydın, "Çocukların yüzündeki tebessümü görmek bize yetti. Küçük hediyelerle çok mutlu olduklarını gördük" diye konuştu.

-"İlçedeki bütün okullarda projenin yapılmasını istiyoruz"

Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural da sosyo ekonomik düzeyi yeterli olmayan ailelerin çocuklarının "bebek setine sahip olmak" gibi hayallerinin mesaj verici olduğunu söyledi.

Öğrencilerin mütevazı hayaller kurduğuna dikkati çeken Vural, "Hayallerinin gerçekleştirilme başarısı onların motivasyonlarını da artırdı. Eğitimde sadece beden sağlığı değil ruh sağlığı da çok önemli. Bu projeyi ilçe genelinde uygulanması için değerlendireceğiz. İlçedeki bütün okullarda projenin yapılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayalleri Öğretmenleri Sayesinde Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement