Heybeliada Ruhban Okulu'nda "Yunanistan'dan Türkiye'ye Kültür Yolculuğu" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Heybeliada Ruhban Okulu'nda "Yunanistan'dan Türkiye'ye Kültür Yolculuğu" Etkinliği

Heybeliada Ruhban Okulu\'nda "Yunanistan\'dan Türkiye\'ye Kültür Yolculuğu" Etkinliği

Heybeliada Ruhban Okulu'nda düzenlenen "Yunanistan'dan Türkiye'ye Kültür Yolculuğu" etkinliğine İstanbul Rum Patriği 1.Bartholomeos, Bulgaristan Patriği Neofitos, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Adalar Belediye Başkanı Mustafa...

23.09.2013 02:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Heybeliada Ruhban Okulu'nda düzenlenen " Yunanistan'dan Türkiye'ye Kültür Yolculuğu" etkinliğine İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos, Bulgaristan Patriği Neofitos, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ile din adamlarının yanı sıra Türk ve Rum konuklar katıldı. Bulgaristan Patriği Neofitos'u okulun kapısında karşılayan Bartholomeos ve beraberindeki din adamları, okulda mum dikerek dua etti.

'Heybeliada Dini Müzik Sempozyumu'nun ve kokteylin ardından başlayan konser, 'Bosphorus Orkestrası'nı ezgileri ile başladı. Ardından Grup Gündoğarken'in Rüzgar şarkısında yaptığı düet ile tanınan Vassiliki Papageorgiou'ya bağlamasıyla Engin Arslan eşlik etti. Konserin ikinci bölümünde ise sahnede şef Stathis Soulis yönetimindeki 'Mızraplı Telliler Orkestrası' vardı. Konser için Yunanistan'dan gelen müzisyen Eleni Tsaligopoulou ve Kostas Thomaidis'in Rumca söylediği şarkılar Heybeliada semalarında yankılandı.

Konser sonrasında konuşma yapan İstanbul Rum Patriği 1. Bartholomeos, 'Demokratikleşme Paketi' kapsamında, okulumuzun tekrar açılacağı yönündeki ümidimizin arttığı bir dönemde, Ümit Tepesi'nde sizlerle birlikte olmayı çok anlamlı buluyoruz. Türk-Yunan dostluğu, Patriklik makamına seçildiğimiz günden itibaren üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve teşvik ettiğimiz bir konudur. Bizler, ülkeler arası sağlıklı ilişkilerin, sadece hükümetler tarafından yukarıdan aşağıya doğru değil, aynı zamanda sanatçılar, aydınlar, bilim insanları ve basın mensupları tarafından da aşağıdan yukarıya inşa edilmesi gerektiğine inandık" diye konuştu.

Sahne alan sanatçılara çiçek verilmesiyle noktalanan konser, toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Heybeliada Ruhban Okulu'nda 'Yunanistan'dan Türkiye'ye Kültür Yolculuğu' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement