İBB Başkanı İmamoğlu'nun İngilizce konuştuğu video sosyal medyada tartışma konusu oldu - Son Dakika
Güncel

İBB Başkanı İmamoğlu'nun İngilizce konuştuğu video sosyal medyada tartışma konusu oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngilizce konuşması sosyal medyada gündem oldu. Bazı kullanıcılar İmamoğlu'nun İngilizcesinin yetersiz olduğunu savunurken, bazıları da konuşmayı yeterli buldu. Öte yandan İmamoğlu'nun hükümeti uluslararası arenada şikayet ettiği de öne sürüldü.

14.11.2020 12:51  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği'nin (IAPC) düzenlediği konferansın açılış konuşmacısı oldu. İmamoğlu konuşmasında demokrasiyle ilgili görüşlerine yer verdi ve "Demokrasinin kurumları yerinde duruyor. Demokratik bir işleyiş hüküm sürüyor gibi görünüyor. Ama gerçek yaşam bunun tam tersi bir yönde akıyor" ifadelerini kullandı.

İNGİLİZCE KONUŞMASI TARTIŞMA YARATTI

İmamoğlu'nun İngilizce konuşması sosyal medyada gündem haline gelirken, kullanıcılar İmamoğlu'nun konuşma seviyesi üzerinden görüş bildirdi. Bazı kullanıcılar İBB Başkanının İngilizce konuşmasının yeterli olduğunu savunurken, bazıları ise bu seviyenin yetersiz olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Öte yandan kullanıcılar İmamoğlu'nun ifadeleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu'nun uluslararası arenada Türkiye'yi eleştirdiği ve şikayet ettiği iddia edildi.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Demokrasinin kurumları yerinde duruyor. Demokratik bir işleyiş hüküm sürüyor gibi görünüyor. Ama gerçek yaşam bunun tam tersi bir yönde akıyor. Denge ve denetleme mekanizmaları fiilen işlevsizleştiriliyor. Kuvvetler ayrılığı, basın özgürlüğü örgütlenme hakkı gibi demokrasinin temel gerekleri birer temenniye dönüşüyor.

"DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLİP EDİLMEYECEĞİ SORGULANIR HALE GELİYOR"

Siyasi iktidarın elinde toplanan güç ve yetkiler o denli artabiliyor ki bir demokrasiden söz edilip edilemeyeceği sorgulanır hale geliyor. Dışarıdan bakınca demokrasinin yazılı ve yazısız kuralları geçerliymiş gibi görünüyor. ama bu kurallar artık başka türlü anlaşılıyor başka türlü yorumlanıyor.

"SEÇİMLER İKTİDARIN MEŞRUTİYET KAYNAĞIYMIŞ GİBİ GÖRÜLÜYOR"

Örneğin seçimler vatandaşların farklı yönlerdeki iradelerin yönetime yansıdığı çoğulcu bir pratik olarak değil iktidarların çoğunlukçu otoriter anti demokratik uygulamaları için bir meşrutiyet kaynağıymış gibi görülüyor. Sonuçta totalitarizm virüsü deyim yerindeyse mutasyona uğrayarak otoriter popülizm halini almış olarak barış ve huzura insanlık ideallerine zarar vermeye devam ediyor.

"UYGUN BİR İKLİMDE BÜYÜYÜP GÜÇLENDİLER"

Tabii otoriter popülist yönetimler bir günde doğmadılar bu yönetimler dünya ekonomisinin değişen yapısı toplumsal kutuplaşma, artan dijitalleşme ve yeni medya düzeni gibi unsurların şekillendirdiği uygun bir iklimde büyüyüp güçlendiler"

İBB Başkanı İmamoğlu\'nun İngilizce konuştuğu video sosyal medyada tartışma konusu oldu

Son Dakika Güncel İBB Başkanı İmamoğlu'nun İngilizce konuştuğu video sosyal medyada tartışma konusu oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • TRB 61: İNGİLİZCE DERECESİNE KARIŞMAM AMA... LAN KİME KONUŞTU HANGİ TOPLANTIDA, HANGİ PLATFORMDA NEDEN İNGİLİZCE KONUŞTU. KONU NE İDİ Kİ TÜRKİYE Yİ HER DEFASINDA SİYASİ OLARAK ŞİKAYET EDER BU İSTANBUL BEKÇİSİ DÜNKÜ MAHALLE MUHTARI BU ŞAHIS... 45 19 Yanıtla
  • BENCE: EN BÜYÜK YANLIŞ YABANCILARA TÜRKİYEYİ ŞİKAYET ETMEK GEÇENDE FRANSADA YAPTIN SENDEN HAYIR GELMEZ MEMLEKETE 46 15 Yanıtla
  • diyarbakırlı: dedikleri doğru yalan olan ne 19 41 Yanıtla
  • TC CEM BALTAS : SONUNA KADAR HAKLI,MUZ CUMHURİYETİ OLDUK İYİCE. ÇOMARLAR TOPLANIR ŞİMDİ DIJ GÜJLER DİYEREKTEN 11 47 Yanıtla
  • halk derki: bilseydim bu kadar hain olduğunu vermezdim sana oy biden e hitaben konuşmuştur bizi iktidara taşı diye 47 10 Yanıtla uygar : ya he he boş herif 8 24 ali bey: sen oy felan vermemişsindir yalandan algı yapma , işiniz gücünüz iftira olmuş 2 15 OĞUZHAN: öyle pişman olursunuz işte 4 0
  • misafir: sen bize önce istanbul dan haber ver... verilen sözler ne oldu....? 43 12 Yanıtla
  • HALKIN SESİ: SİZ NE İŞ YAPARSINİZ SAYIN İMAMOĞLU BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİZE 10 NUMARA BÜYÜK GELDİ Bİ DAHAKİ SEÇİMDE MUHTAR ADAYI OLUN BELKİ ONU BECERİRSİNİZ 44 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement