İçişleri Bakanı Ala: Bayrağı İndirmeye Çalışanın Cezası Anında Verilmeli - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Ala: Bayrağı İndirmeye Çalışanın Cezası Anında Verilmeli

İçişleri Bakanı Ala: Bayrağı İndirmeye Çalışanın Cezası Anında Verilmeli

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Antalya'da dün akşam polis merkezi önündeki direkte asılı bayrağı indirmeye çalışırken etkisiz hale getirilen Cengiz Önkal'ın bugün adliyede serbest bırakılmasını eleştirdi.

17.07.2014 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Antalya'da dün akşam polis merkezi önündeki direkte asılı bayrağı indirmeye çalışırken etkisiz hale getirilen Cengiz Önkal'ın bugün adliyede serbest bırakılmasını eleştirdi. Efkan Ala, "Bu tür suçların cezası adli yargımız tarafından anında verilmelidir" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala bugün saat 15.30'da yanında Ak Parti  Enrzincan Milletvekili Sebahattin Karakalle ile özel uçakla Erzincan'a geldi. Karşılamanın ardından vilayete geçen Vali Abdurrrahman Akdemir, Bakan Ala'ya kentin durumu ve sorunları hakkında bilgi verdi ve bakır tepsi hediye etti.

Vilayetten Belediyeye geçen Bakan Ala, Başkan Ak Partili Cemalettin Başsoy ile görüştü. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Efkan Ala, Antalya'da polis merkezi önündeki direkte asılı bayrağı indirmeye çalışanla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Bayrak konusunda hiç müsamahamız olamaz. Bizim, 77 milyonun ortak sembolüdür. Bayrağımız bizim milletimizin her şeyidir. Kimse o bayrağa el uzatamaz. Uzattığında neler olduğunu görüyoruz. Onun için devlet olarak, güvenlik birimleri olarak gereğini yaparız. Zaten yaralı, hangi gerekçe ile serbest bırakıldığını bilmiyorum. Ama serbest bırakılmamalı. Bu tür suçların cezası adli yargımız tarafından da anında verilmelidir."

"FİLİSTİN'DE YAŞANAN DRAMDIR"

Bakan Efkan Ala, bir başka soru üzerine Filistin'de yaşananların dram olduğuna dikkati çekti dünyanın gözü önünde olan meydana gelen olaylarla ilgili olarak şunları söyledi:

"İnsanlık için bir dramdır. Bu saldırılar kabul edilemez. Orada çocuklar öldürülüyor. Ramazan ayında bütün İslam dünyasının, insanlığın gözü önünde olan hadisedir. Bu konuda sessiz kalamayız. Dünyada kalmamalıdır. Derhal bu saldırılar durdurulmalı. İki devletli çözüm herkes tarafından dillendiriliyor. O zaman iki devletli bir çözüm getirilmeli gündeme ve bu mesele çözülmelidir. Ramazan döneminde ya da İslam dünyasının kendisini toparlamaya başladığı dönemde bu tür saldırılar gerçekten insanlığın vicdanını yaralamaktadır. Biz inancımızın gereği zor durumda olan komşumuzsa komşumuz, misafirimizse misafirimize yardımların en güzeli ile davranırız. O bakımdan evet Türkiye' de de şu anda misafirlerimiz vardır. Evet bazı sorunlar oluyor. O sorunları da biz devlet olarak takip ediyoruz gerekli çözümler üretiyoruz. Ama komşumuza misafirimize, misafir gibi davranma geleneğini hep sürdüreceğiz. Sürdürmeliyiz. Bu konuda provokasyonlara bir takım odakların Türkiye'de büyük bir problem varmış gibi gösterme arayışlarına zinhar katkıda bulunacak davranışlar içerisinde bulunmamalıyız. Suriye'den bizim 1 milyon 150 bini aşkın misafirimiz var. Biz bunlara milyarlarca liralık yardım yapıyoruz. Suriye'deki sorunun çözümüne yönelik tavrımızda Türkiye olarak bellidir. "

BONZAİ KONUSUNDA KARARLI TUTUM

Bir gazetecinin bonzai konusundaki sorusuna, ihbarda bulunan ve mücadeleye katkıda olan hakkında güvenlik birimlerine olan ikramiyeleri arttırdıklarını anımsatan Efkan Ala, emniyet teşkilatlarına konuyla ilgili olarak son derece ciddi bir talimat gönderdiğini belirtti. Diğer bakanlıklarla toplantı yaparak aldıkları kararları uygulamaya koyacaklarına işaret eden Efkan Ala, "Son derece kararlıyız. Bu konuda vatandaşımızın çocuklarımızın geleceği ile oynayanlara göz açtırmayacağız . Gereğini son derece ciddi ve katı biçimde yapacağız" dedi. - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Ala: Bayrağı İndirmeye Çalışanın Cezası Anında Verilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement