İçişleri Bakanı Selami Altınok Diyarbakır'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İçişleri Bakanı Selami Altınok Diyarbakır'da Açıklaması

İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Seçimlerin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde vatandaşlarımızın özgür iradesinin sandığa yansıması için gayretli bir şekilde çaba gösteriyoruz" dedi.

30.09.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Seçimlerin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde vatandaşlarımızın özgür iradesinin sandığa yansıması için gayretli bir şekilde çaba gösteriyoruz" dedi.

Beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz ve İller İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan ile Van'dan Diyarbakır'a gelen Bakan Altınok, Valilikte 8 ili kapsayan seçim güvenliği toplantısına katıldı.

Altınok, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kasım ayında yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili 8 bölgede toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diyarbakır'daki toplantının ardından Ankara ve Gaziantep'te de benzer toplantıların düzenleneceğini ifade eden Altınok, şöyle konuştu:

"Seçimlerin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde vatandaşlarımızın özgür iradesinin sandığa yansıması için gayretli bir şekilde çaba gösteriyoruz. Bu konuda gerekli güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. Bakanlığımızın kamu güvenliğinin sağlanması noktasında görevleri var. Bu nedenle bölgeden gelen valilerimiz, komutanlarımız, emniyet müdürlerimiz ve diğer güvenlik personellerimizle değerlendirme yaparak, alınması gereken tedbirleri konuşacağız."

Valiler ve diğer ilgililerle değerlendirmede bulunacaklarını kaydeden Bakan Altınok, "Ondan sonra bunları uygulamaya geçireceğiz. Seçimlerin memleketimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Huzur ve güven ortamında bir seçim geçirmek için gayret göstereceğiz. Bunun için gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Basına kapalı yapılan toplantı sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İçişleri Bakanı Selami Altınok Diyarbakır'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement