IKBY Eski Lideri Barzani ABD ile Neden Anlaşamadıklarını Açıkladı: Destek Sözü Vermediler - Son Dakika
Dünya

IKBY Eski Lideri Barzani ABD ile Neden Anlaşamadıklarını Açıkladı: Destek Sözü Vermediler

IKBY eski lideri Mesud Barzani, ABD'nin bağımsızlık referandumunun ertelenmesi için sunduğu öneriyi neden kabul etmediğini açıkladı: 'Destek' sözü vermediler.

11.11.2017 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) eski lideri Mesut Barzani, CNN televizyonunun ünlü muhabiri Christiane Amanpour'a bir ay içinde ikinci kez röportaj verdi. Eski IKBY lideri Mesud Barzani, ABD'nin bağımsızlık referandumunun ertelenmesi için sunduğu öneriyi neden kabul etmediğini açıkladı. Barzani, Washington'dan ileri tarihteki olası bir referandum için destek garantisi istediklerini ama bunu alamadıklarını söyledi.

BARZANİ'NİN TEK ŞARTI GÖRÜŞMELERİ TIKADI

25 Eylül'deki bağımsızlık referandumundan önce ABD ve müttefiklerinin getirdiği planın detaylarını anlatan Barzani, Washington'la neden anlaşamadıklarını açıkladı.

Referandumu erteleme karşılığında gelecekteki bir oylama için ABD'den 'destek' garantisi istediklerini belirten Barzani, söz konusu şartın görüşmeleri tıkadığını aktardı.

"SAYGI DEĞİL DESTEK YAZMALARINI İSTEDİK"

Barzani, "Referandumu iki-üç yıl erteleyin. Bunu yaparsanız referandum sonuçlarına saygı duyarız' dediler. Biz de, 'saygı' yerine 'destek' ifadesini yazarsanız erteleriz dedik. Fakat 'destek' demediler ve bize destek sözü vermediler. Bu nedenle ikna olmadık ve ertelemenin daha fazla zarar vereceğine kanaat getirdik" ifadesini kullandı.

BARZANİ İSTİFA ETMİŞTİ

Tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından Kerkük dahil tartışmalı bölgeleri 24 saatte kaybeden Barzani, yaşanan hezimetle görevinden istifa etmişti.

Kürt lider, ABD'nin Irak ordusuna verdiği silahlarla peşmergeye saldırılmasından büyük hayal kırılığı duyduğunu da röportajda söyledi.

Türkiye ve İran'nın başını çektiği bölge ülkelerinin referanduma karşı çıkmasını değerlendiren Barzani'nin yorumu, bu ülkeleri ikna etmek için sonsuza dek bekleyemeyecekleri şeklinde oldu.

IKBY Eski Lideri Barzani ABD ile Neden Anlaşamadıklarını Açıkladı: Destek Sözü Vermediler
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya IKBY Eski Lideri Barzani ABD ile Neden Anlaşamadıklarını Açıkladı: Destek Sözü Vermediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement