İncirlik Hava Üssünü Artık İspanyol Patriot Füzeleri Koruyacak - Son Dakika
Güncel

İncirlik Hava Üssünü Artık İspanyol Patriot Füzeleri Koruyacak

İncirlik Hava Üssünü Artık İspanyol Patriot Füzeleri Koruyacak

Adana'ya, Suriye'den gelebilecek saldırılara karşı Hollanda tarafından kurulan ve görev süresi dolan Patriot füzeleri yerine, bu kez İspanyol Patriotları yerleştirilecek.

07.01.2015 11:09  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'ya, Suriye'den gelebilecek olası füze saldırısına karşı Hollanda tarafından kurulan ve 2 yıllık görev süresi dolan Patriot füze savunma sistemlerinin yerine, bu kez İspanyol Patriotları yerleştirilecek.

FÜZELERİN BİRİ İNCİRLİK HAVA ÜSSÜNE KONUMLANDIRILDI

Türkiye'nin NATO'dan istediği Patriot füze savunma sistemlerinden 2'si, Hollandalı askerlerce 26 Ocak 2013'te Adana'ya kuruldu. Hollanda'dan gemiyle getirilen 2 Patriot bataryasından biri kent merkezine 10 kilometre uzaktaki İncirlik Hava Üssü içine konuşlandırıldı.

ABD'NİN BATARYALARI GAZİANTEP'E YERLEŞTİRİLDİ

Bu bataryaya bağlı olarak 7 füze rampası, ayrıca kent merkezine 4 kilometre uzakta bulunan Adana Havalimanı yanındaki Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı içine de diğer bataryaya bağlı olarak 5 füze rampası kuruldu. Aynı dönemde ABD'nin Patriot bataryaları Gaziantep'e, Almanya'nın bataryaları da Kahramanmaraş'a yerleştirildi.

GÖREV SÜRESİ DOLAN FÜZELER 15 OCAK'TA SÖKÜLMEYE BAŞLANACAK

Hollanda, geçen Ağustos ayında Adana'da 2 yıldır bulunan bataryalarını geri çekeceğini duyurduktan sonra geçtiğimiz günlerde İncirlik Üssü'nde bulunan Hollanda Patriot Grup Komutanı Hava Albay Niels Vredegoor, görev süresinin dolması nedeniyle Adana Valisi Mustafa Büyük'e veda ziyaretinde bulundu. Hollanda, Patriotlar'ın 15 Ocak'ta sökülmeye başlanacağını duyurdu.

GEMİLER YOLA ÇIKTI

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes, 4-5 Eylül 2014'te Galler'de yapılan NATO Zirvesi'nde, Türkiye'ye İspanya'nın 6 patriot füze bataryası ve 130 askerini göndereceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerin ardından Adana'da, Hollanda'dan boşalan Patriot bataryalarının yerine İspanya'dan Patriot Hava Savunma Sistemi yerleştirilmesi takvime bağlandı. İncirlik Üssü'ne yerleştirilecek Patriot bataryasının yanı sıra yaklaşık 150 İspanyol askerinin de görevlendirileceği belirtildi. Suriye'den gelebilecek olası saldırılara karşı görev yapacak olan Patriot bataryasını taşıyan İspanyol gemilerinin, İskenderun Limanı'na hareket ettiği ileri sürülürken İspanyol askerlerinin, ABD'li ve Alman Patriot bataryalarıyla koordinasyon içinde çalışacağı kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İncirlik Hava Üssünü Artık İspanyol Patriot Füzeleri Koruyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Az kaldi: Yaziklar olsun size devleti yonetenler. Paran yokmu var. Aksaraya milyarlar vereceyine hava savunma sistemleri ve uzun menzilli fuze alsaydin avrupa seni deyil sen avrupayi korurdun. Utaninnn. 9 2 Yanıtla
  • gurbet elde: bu fuzeler israili korumak icin bizi serefsizler sattilar ulkeyi 0 0 Yanıtla

Advertisement