İnternetten araç satışı dolandırıcılığına uğrayan kişi bıçaklı saldırıya uğradı - Son Dakika
Güncel

İnternetten araç satışı dolandırıcılığına uğrayan kişi bıçaklı saldırıya uğradı

Bahçelievler'de eşinin sağlık sorunları nedeniyle aracını satılığa çıkaran Mehmet Selim Şahin, internet üzerinden aracını satmak isteyen dolandırıcılar tarafından 460 bin lira dolandırıldıktan sonra bıçaklı saldırıya uğradı. Şahin, yaşadığı mağduriyeti anlatarak dolandırıcıların yakalanmasını istedi.

12.05.2023 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAHÇELİEVLER'de eşinin sağlık sorunu olduğu için Mehmet Selim Şahin (38), aracını internet üzerinden satılığa çıkardı. İddiaya göre, aracını satın almak için kendisini Başakşehir'e çağıran 3 kişi tarafından 460 bin lira dolandırıldıktan sonra bıçaklı saldırıya uğradı. Şahin, "Notere gittik, evrakları verdik. Ücreti hesabıma attığını söyledi bana bir dekont gösterdi. 510 bin lira attığını belirtti İnternete bağlandıktan sonra hesabımda para olmadığını gördüm. Yanımda bankayı aradı, bankayla konuşuyor gibi yaptı. Daha sonra arabaya bindik, arabayı ben kullanıyordum yolda giderken içlerinden biri boğazıma bıçak dayadı. Aşağı inmem gerektiğini söyledi. Bunlar arabaya binip gitti" dedi.

Bahçelievler'de yaşayan Mehmet Selim Şahin (38), eşinin sağlık sorunları nedeniyle 600 bin lira değerindeki aracını 10 Şubat'ta internet üzerinden 560 bin liradan satılığa çıkardı. İddiaya göre Şahin, 15 Şubat'ta Başakşehir'de yaşadıklarını söyleyen Adem Varlı, Özkan Sabırlı ve adını bilmediği bir kişi tarafından cep telefonu ile arandı. Aracı almak istediklerini belirten 3 kişi, Şahin ile Başakşehir'de buluştu. Satış öncesinde 40 bin lira kapora verdikten sonra Şahin satış işlemleri için notere gitti. Satışın gerçekleşmesinin ardından 3 kişi, kalan 510 bin lirayı banka hesabı üzerinden Şahin'e gönderdiklerini belirttiler. Paranın hesabına yatmadığını gören Şahin, aracına bindi ancak kısa süre sonra bıçaklı saldırıya uğradı. Aracından zorla indirilen Şahin Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitti ardından 17 Şubat'ta suç duyurusunda bulundu. Dolanıcıların yakalanmasını isteyen Şahin, yaşadığı mağduriyeti anlattı.

"BOĞAZIMA BIÇAK DAYADI"

Dolandırıcılar tarafından bıçaklı saldırıya uğradığını belirten Mehmet Selim Şahin, "Bundan 1 ay önce eşimin safra kesesinde taş çıkması nedeniyle ameliyat ücreti için aracımı satılığa çıkardım. 600 bin lira değerindeki aracımı 560 bin lira olarak acil satılığa çıkardım. İlandan sonra 2 kişi beni aradı. Saat 11. 00 gibi geleceğiz görüşlelim dediler. Sosyal medyadan benim tanıdıklarıma bakmışlar, güven kazanmak için onların adlarını verdiler. Fiyatta anlaştıktan sonra 40 bin lira kapora verdiler. Sonra gittiler 'Sabah gel satışı yapalım' dediler. ikinci gün bana konum attılar marketin önüne gittim. Aradım onu, ' Marketin önündeyim' diye. Notere gittik, evrakları verdik. Ücreti hesabıma attığını söyledi bana bir dekont gösterdi. 510 bin lira attığını belirtti ama benim internetim yoktu. Orada işlemleri yaptık. Kendisinin internetine bağlanmak istediğimi söyledim. İnternete bağlandıktan sonra hesabımda para olmadığını gördüm. 'Yok attım dekont da var' dedi. Yanımda bankayı aradı bankayla konuşuyor gibi yaptı.Kendi kendine konuştu telefonda 'Markete gideceğiz' dediler. Yolda giderken içlerinden biri boğazıma bıçak dayadı. Arabayı aldılar benden ' Aşağı in ' dediler. Ben kendi aracımdan inmedim 'Markete gidelim parayı vereceğiz' dediler. Yolda giderken bıçak dayadı biri. Ne oldu dedim. ' Arabadan in' dedi Korktum ve indim. Bunlar arabaya binip gitti. Taksi tutup markete gittim, market sahibi kendilerini tanımadığını söyledi." diye konuştu.

"BANKALARLA HACİZLİK OLDUM"

Şikayetçi olduğunu belirten Mehmet Selim Şahin, "Akşam 20.00, 21.00 gibi Şahintepe Karakolu'na gittim. Dediler ki 'Bizim yapacağımız birşey yok' Avukat tuttum. Bakırköy Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundum. İzmir'de yaşadıklarını öğrendim İzmir Menemen'e gittim. Oradaki polis karakoluna gidip şikayet ettim. Polis fotoğraflarını gösterdi ve araç dolandırıcıları olduğunu söyledi. 'Ben bunlardan şikayetçiyim' dedim. Ben dolandırıldığım gün savcılık harekete geçseydi tedbir koyardı arabayı yakalardı.Noterden başka bir yere satışını durdururdu. Ellerini kollarını sallayarak gezdikleri müddetçe bunlar milletin canını yakacaklar. Benim 200 bin lira da borcum vardı, borcumu da ödeyecektim eşimi ameliyat ettirecektim, onu da ödeyemediğim için bankalarla hacizlik oldum." dedi.

İnternetten araç satışı dolandırıcılığına uğrayan kişi bıçaklı saldırıya uğradı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnternetten araç satışı dolandırıcılığına uğrayan kişi bıçaklı saldırıya uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement