İskilipli Atıf Hoca Anıldı - Son Dakika
Yerel

İskilipli Atıf Hoca Anıldı

İskilipli Atıf Hoca Anıldı

İskilipli Atıf Hoca için ölümünün 89. yıldönümünde Atıf-Der tarafından anma programı düzenlendi.

03.02.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskilipli Atıf Hoca için ölümünün 89. yıldönümünde Atıf-Der tarafından anma programı düzenlendi.

Anma programına AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Atıf-Der Başkanı Mustafa Lek, İskilipli Atıf hoca'nın yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Program İskilip Ulu Camii'ndeki Mevlid-i Şerif programıyla başladı. Daha sonra İskilipli Atıf Hoca'nın Anıt Mezar ve Külliyesini ziyaret eden davetliler buradan İskilip Halk Eğitim Merkezi Konferans salonuna geçerek Atıf Hoca anısına düzenlenen panele katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İskilip Atıf-Der Başkanı Mustafa Lek, "Atıf Hocamızın ismini hiç çekinmeden, her meydanda zikreden Atıf Hoca'mızın adını resmi kurumlar ve benzeri yerlere vererek yaşatan, Atıf Hoca'mız gibi dik duruşu ile gönülleri fetheden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ak kadrolara buradan selam ve dualarımızı göndermek istiyorum" dedi.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, "Yaşadığı döneme damgasını vurmuş, İskilip'in adını Türkiye'ye, İslam alemine ve tüm dünyaya duyurmuş ve maalesef hukuksuzluk sonucu idama mahkum edilmiş İslam alimi hocamıza vefa borcumuzu yerine getirebilmenin çaba ve gayreti içindeyiz. Din ve siyaset adamı yaşadığı döneme damgasını vurmuş Ebussuud Efendi, şu an türbesinde ve camisinde restorasyonu devam eden Şeyhyavsi hazretleri, Astronomi bilgini Ali Kuşçu, türbesi Evlik'te bulunan Şeyhülislam Nurullah Efendi, Osmanlı İmparatorluğuna bir çok hafız yetiştirmiş Çakmakdede olarak bilinen Şeyh Muslihittin Attar, Hacı Karani, Gülbaba gibi manevi şahsiyetlerimiz gurur kaynağımız olmakla birlikte İskilip'imizin manevi atmosferini her zaman canlı tutmaktadırlar" şeklinde konuştu.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu her alanda her zaman Atıf Hoca'nın davasını savunmaya ve onun gibi isimsiz şehitlere, kahramanlara sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bundan sonra her yıl Şubat ayının ilk haftasının Atıf Hoca'yı anmak üzere bir haftalık etkinliklerle sürdürülen bir gelenek haline gelmesini temenni eden Salim Uslu, "Her alanda her zaman Atıf Hoca'nın davasını savunmaya ve onun gibi isimsiz şehitlere, kahramanlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Daha önce görev yapan belediye başkanlarımız elbette ciddi katkılar verdiler. Buradan onların hepsini şükranla anıyoruz. Belediyemiz Atıf Hoca Külliyesi'nin her türlü bakımını yaparak ziyarete açık tutuyor" ifadelerini kullandı.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün de, "İskilipli Atıf Hoca ile benim ilk tanışmam "Son Devrin Din Alimleri" isimli kitapta hem Atıf Hoca'mızın hikayesini hem de bunun gibi yaşanmış olan hikayeler anlatılmıştı. Hukuk Fakültesi'ne gittim. Hukukçu olduktan sonra, bir kez daha bu hikayeyi dinledikten sonra hukukçuluğumdan utandım. Nasıl bir hukukçuyum, bir mahkemeyim diye ortaya çıkıp ta memleketimizde nasıl böyle kararlar verilmiş diye buna hayret ederek hukukçuluğumuzdan utandım" diye konuştu.

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ise, Türkiye'nin bir çok coğrafyasın da İskilipli Atıf Hoca'ya yaşatılan acıların benzerinin yaşandığını kaydetti. Tarihin acılarla, idamlarla, yoksullarla, sürgünlerle dolu olduğunu dile getiren Işık, "Hukuktan yoksun mahkemelerin inip inip inlettiği bir coğrafyanın evladıyla, yine aynı mahkemelerin inim inim inlettiği ve acılar yaşattığı diğer coğrafyanın evlatlarına Allah'ın selamı, zaferi, bereketi olsun diyorum. Aynı acılar, aynı hissiyatlar Türkiye'nin bir çok coğrafyasında maalesef yaşandı. Tarihimiz acılarla, idamlarla, yoksullarla, sürgünlerle dolu. Din vatan ve millet adına mücadele edipte, idam sehpasına giden İskilipli Atıf Hoca bunlardan birisi" diye konuştu.

Program sonunda eski Hatay Milletvekili Dr. Mehmet Sılay ve Atıf Hoca'nın Kabrinin Mimarı Mehmet Osmanlıoğlu'na Fahri Hemşerilik Beratı verildi. Sılay ve Osmanlığoğlu beratlarını Milletvekili Salim Uslu elinde aldılar. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İskilipli Atıf Hoca Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement