İsrail Protestosunda AGD ile Aczmendiler Arbedenin Eşiğine Geldi - Son Dakika
Güncel

İsrail Protestosunda AGD ile Aczmendiler Arbedenin Eşiğine Geldi

İsrail Protestosunda AGD ile Aczmendiler Arbedenin Eşiğine Geldi

Elazığ'da İsrail'in Gazze'ye saldırısına protesto eden Anadolu Gençlik Derneğinin Başbakan Erdoğan'ı eleştirmesine Aczmendiler tepki gösterdi.

18.07.2014 16:39  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da İsrail'in Gazze'ye saldırısına protesto eden Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD)Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmesine Aczmendiler tepki gösterdi. İki grubun cami avlusundaki arbedesini çevik kuvvet ekipleri büyümeden önledi.

Elazığ'da İzzetpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından AGD üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etti. Protesto sırasında Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, konuşmasında İsrail'i kınadıklarını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Koca, Gazze'deki gelişmeleri kaygı ile takip ettiklerini açıklayan Dışişleri Bakanımızın ve hükümetimizin tutum ve davranışları da bizi kaygılandırıyor. Sanki bu katliam karşısında yine siyonist terör örgütü İsrail hiçbir önem arz etmeye açıklamalar meseleyi soğutacaklarını düşünüyorlar. Sayın Başbakan, adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor. İslam alemi bu saldırılar karşısında nerede olduğunu soruyor. Bizde sayın Başbakan'a buradan soruyoruz, siyonist terör örgütü İsrail katliam yaparken siz neredesiniz Türkiye nerede dedi.

Camide cuma namazı için bulunan Aczmendiler, Recep Koca'nın konuşmasına tepki gösterdi. Aczmendi lideri Müslüm Gündüz'ün oğlu Ömer Gündüz, Koca'nın konuşma yaparken elinden mikrofonu almaya çalıştı. Bu sırada Aczmendililer ile AGD üyeleri arsında arbede başladı. Cami avlusuna gelen çevik kuvvet ekipleri iki grup arasında set oluşturarak grupların bir araya gelmesini engelledi. Her iki gruba mensup bayanlarda ayrı yerlerde durdular.

Aczmendililer de Başbakan Erdoğan lehine Mücahit Erdoğan sloganları attı. Ömer Gündüz, Başbakanı sevdiklerini ve burada siyaset yapılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Daha sonra Aczmendiler sloganlar atarak cami avlusunda çevik kuvvet nezaretinde yürüyerek ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsrail Protestosunda AGD ile Aczmendiler Arbedenin Eşiğine Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement