Istanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Istanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Yozgatlı vatandaşlar İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

13.12.2016 19:29

Yozgatlı vatandaşlar İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Yozgat kent merkezinde AA'nın mikrofon uzattığı vatandaşlar terörü lanetledi.

Özel bir şirkette yönetici olarak çalışan Burak Yıldırım, bu kanlı saldırının Türkiye'ye çok acı verdiğini ve bundan dolayı da milletçe üzüntülü olduklarını belirtti.

Maalesef ülkede zaman zaman bu tür şeylerin meydana geldiğini dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Memleketimizdeki insanların bir olması lazım. Birlikte hareket etmemiz gerekiyor, bu tür saldırılarda biz ne kadar bir olursak o kadar düşmanlarımıza iyi mesajlar verebileceğimizi düşünüyorum. Yozgat'ımızda da 2 tane şehidimiz var. Allah rahmet eylesin hepsini.

Bunu yapanların da kitapsız, Allahsız olduğunu açıkça görüyorsunuz. Bunun öbür dünyası da var. Bu insanlar öbür tarafta da inşallah, peygamber efendimizin sancağında biz bir arada durduğumuz sürece, onun yolundan ayrılmadığımız sürece karşılığını elbette göreceklerdir."

Yozgat Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Burak Özden de, İstanbul'da yaşanan terör olaylarından dolayı üzgün olduklarını ifade ederek, "Polisimiz ve vatandaşlarımız şehit oldu. Bunu yapanların Allah belasını versin. Başka diyecek hiçbir şeyimiz yok. Vatanımızın birliğine kast edilen bu hain olayı şiddetle kınıyoruz." dedi.

Mustafa Patlar isimli vatandaşta, terörü lanetlediklerini ve bu saldırıda hayatını kaybeden Yozgatlı 2 şehidin olduğunu hatırlatarak, vatanın ve milletin birliğini asla bozamayacaklarına inandığını söyledi.

Gazeteci Mustafa Teker de, terörün bir kez daha hain yüzünü gösterdiğini ama Türkiye Cumhuriyetinin de büyük bir devlet olduğunu belirtti.

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Yozgat'ta 36 sivil toplum kuruluşu, saldırıyı kınadı

Sivas'ta öğrenciler, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek polislere çiçek ve yazdıkları mektupları verdi

YOZGAT/ Yozgat'ta 36 dernek, vakıf, sendika ve federasyonun oluşturduğu Yozgat Sivil İnisiyatif Platformu, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Şerefli, bir alışveriş merkezinin toplantı salonundaki basın toplantısında, hazırladıkları ortak bildiriyi okudu.

Şerefli, İstanbul Beşiktaş'ta, hain, satılmış, taşeronların bir kez daha alçak yüzlerini göstererek hayasızca gerçekleştirdikleri terör saldırısı ile gencecik fidanları, yiğitleri ve çevik kuvvet polislerini şehit ettiğini belirtti.

Bu alçak terör saldırısını Yozgat Sivil İnisiyatif Platformu olarak nefretle lanetlediklerini, şehit çevik kuvvet polislerine, sivil vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dilediklerini ifade eden Şerefli, şunları söyledi:

"Milletimiz, ülkemizin huzuruna, refahına, birliğine ve kardeşliğine kast ederek, bu alçak saldırıları gerçekleştiren taşeron hain terör örgütlerini ve ağa babalarını iyi tanımaktadır. Büyüyüp güçlenen, kadim medeniyet değerleriyle buluşan yeni Türkiye, kendi kararlarını kendi almaya başlamış ve küresel rolünü kendi belirlemiştir. Biçtikleri rolü oynamayı reddeden Türkiye, emperyal küresel güçleri rahatsız etmektedir. Bu nedenle taşeronları FETÖ, PKK, DEAŞ gibi içimizdeki hainleri ile bize ders vermeye, bizleri tekrar eski Türkiye'ye döndürmeye, dahası ülkemizi Suriye, Irak gibi parçalamaya çalıştıklarının farkındayız. Başaramayacaksınız."

Gezi Parkı olaylarında meselenin ağaç olmadığını gören milletin, 17-25 Aralık'taki yolsuzluk yalanlarına itibar etmediğini dile getiren Şerefli, çukur siyasetinin kabul görmediğini, maşa olarak kullanılan FETÖ'nün eliyle gerçekleştirilen 15 Temmuz işgal girişimine, devletin sahibi milletin cevap verdiğini vurguladı.

Şerefli, 10 Aralık'ta ise alçak ve hunharca 20'li yaşlardaki gencecik fidanlara kıyıldığını anımsatarak şöyle konuştu:

"Artık yeter. Maskeniz düşmüştür, bu millet sizlerin ve maşanız vatan hainlerinin alçak emellerinin farkındadır. Bu milleti yıldıramayacak, diz çöktüremeyeceksiniz. Bu ülkenin gerçek sahipleri biziz, bu vatan bize şehitlerimizin emanetidir. Bu millet, evlad-ı fatihan'dır ve bu millet acısını içine atmayı bilir ama asla unutmaz. Siz hain saldırılarınıza devam ettikçe biz saflarımızı daha da sıklaştıracağız, şimdi devletimizin yanında, terör örgütlerinin, iş birlikçilerinin, azmettiricilerinin ve destekçilerinin karşısında bir olma, iri olma, diri olma, biz olma zamanıdır. Terör örgütünün menşei, teröristin kimliği, eylemlerinin niteliği ve hedefi ne olursa olsun terör, ortak düşmanımızdır ve bu millete rağmen kirli amaçlarınıza ulaşamayacaklardır."

Yeni anayasa çalışmalarını da desteklediklerini belirten Şerefli, "Türkiye'nin mevcut sistemle devam edemeyeceğine ve daha güçlü büyük bir Türkiye İçin anayasa değişikliğinin gereğine inanıyor ve destekliyoruz." dedi.

Sivas

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği kalleş saldırıda 44 vatandaşın şehit düştüğünü dile getiren Karasu, "Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnsanlığa karşı apaçık suç işlenen bu saldırının faillerini, azmettiricilerini ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz." diye konuştu.

Karasu, eli kanlı terör örgütünün amacına asla ulaşamayacağını vurgulayarak, "Cumhuriyete, demokrasiye, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne aşık halkımızın sarsılmaz iradesine yenilecektir. Ülkemizde kamu güvenliğinin, huzur ve güven ortamının sağlanması hükümetin görevidir. Hükümet makamları sadece kınama mesajları yayınlayacak makamlar değildirler." değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık-Sen'den polise destek

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak, "Bu alçak terör örgütlerine ve destekçilerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz." dedi.

Zileli ve üyeler, daha sonra Üçlerbey Karakolu'na geçerek polis memurlarına baş sağlığı diledi ve karanfil verdi.

Öğrencilerden çevik kuvvete moral ziyareti

Sivas Vali Aydın Güçlü İlkokulu ve Danişment İlk/Orta Okulu öğrencileri, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek polis ağabeylerine moral verdi.

Öğrencileri karşılayan Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hakkı Yılmaz, öğrencilerden terörün bitmesi ve bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması için dua etmelerini istedi.

Yılmaz, "Bizlere güç verdiniz, yalnız bırakmadınız ve bizleri sevindirdiniz size çok teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Daha sonra öğrenciler, polislere çiçek ve yazdıkları mektupları verdi. Bazı öğrenciler de mektuplarını okudu.

Istanbul\'daki Terör Saldırısına Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Istanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement