İstanbul Merkezli 3 İlde Düzenlenen Terör Örgütü Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul Merkezli 3 İlde Düzenlenen Terör Örgütü Operasyonu

İstanbul merkezli 3 ilde terör örgütü MLKP'ye yönelik düzenlenen operasyonda, 100 adet hazır bomba düzeneği ile 10 kilogram amonyum nitrat ve bomba yapımında kullanılan farklı sıvı malzemeler ele geçirildiği bildirildi.

25.06.2012 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul merkezli 3 ilde terör örgütü MLKP'ye yönelik düzenlenen operasyonda, 100 adet hazır bomba düzeneği ile 10 kilogram amonyum nitrat ve bomba yapımında kullanılan farklı sıvı malzemeler ele geçirildiği bildirildi.

İstanbul, İzmir ve Samsun emniyet müdürlüklerinin de katılımıyla terör örgütü MLKP'ye yönelik düzenlenen operasyonda, yurt dışı kamplarda eğitim alarak yasa dışı yollardan Türkiye'ye dönen 3'ü üst düzey sorumlu, 9 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin üstlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, 10 kilogram amonyum nitrat ile bomba yapımında kullanılan sıvı ve macunsu maddeler, 380 gram TATP tipi patlayıcı madde, 100 adet kullanıma hazır bomba düzeneği, 8 bomba düzeneğinde kullanılan el telsizi, 10 adet değişik çaplarda mermi, 8 sahte kimlik, sahte kimlik yapımında kullanılan 563 adet il ve ilçe müdürlüklerine ait sahte mühürler, 118 boş sahte nüfus cüzdanı, 1 pres makinesi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Örgüt üyelerinin, 2 Kasım 2011 ile 30 Nisan 2012 tarihleri arasında, Ataşehir, Kartal ve Küçükçekmece'de siyasi bir partinin 4 farklı temsilciliğine bomba konulması, Kartal ve Sultanbeyli'de adliye binalarına bombalı saldırı, Güngören'de bir otomobil tamirhanesine bomba konulması, Gaziosmanpaşa'da nüfus müdürlüğüne bomba konulması, Sultangazi'de Esentepe Polis Merkezi duvarına bomba konulması, Esenyurt'ta bir alışveriş merkezine bomba konulması, Fatih'te bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu binasının önüne bomba konulması eylemlerine karıştıkları belirlendi.

Emniyet yetkilileri, yakalanan İ.Ç, Z.U. ile A.H.P'nin, MLKP'ye yönelik 2006 yılında İstanbul ve Antalya'da düzenlenen operasyonda yakalanarak tutuklandıkları, geçtiğimiz yıl cezaevinden çıkan 3 kişinin örgütün üst düzey yöneticiliğine devam ettiklerini bildirdi.

3 örgüt yöneticisi ile bomba yapımı ile bomba elektroniği konusunda uzman bir şüphelinin de aralarında bulunduğu 9 kişi, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi.

Bu arada, adliye önünde toplanan ve aralarında BDP Milletvekili Sabahat Tuncel'in de olduğu bir grup, basın açıklamasıyla gözaltıları protesto etti.

Muhabir: Alptekin Soykan - Murat Kaya/ Neşat Ergül

Yayıncı: Nurettin Coşkun - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Merkezli 3 İlde Düzenlenen Terör Örgütü Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement