İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yelkenci Görevine Başladı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yelkenci Görevine Başladı

İstanbul'un yeni Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, görevine başladı.

18.03.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un yeni Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, görevine başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Yelkenci'yi makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini sundu.

Tekin ziyarette yaptığı konuşmada, kamuda zaman zaman bu tür kan değişikliklerine gidildiğini belirterek, eski İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın çok önemli hizmetler yaptığı söyledi.

Yelkenci'nin çok yetenekli bir bürokrat olduğunu dile getiren Tekin, "Ömer Faruk Yelkenci, yeni görevine başladı. Burada kendisine hayırlı olsun demek ve başarılar dilemek için bir ziyarette bulunuyoruz. Çalışma arkadaşlarıyla beraber bir toplantı yapacağız. Beklentilerimiz ve isteklerimizi kendilerine ileteceğiz. Milli Eğitim Bakanlığının iş yükünün görünürlük anlamında yarıya yakın kısmı İstanbul'dur. O nedenle İstanbul'da yapılacak şeyler, bütün Türkiye'ye örnek olur. O yüzden İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü pozisyonunu önemsiyoruz. Birlikte çalışacağız" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise İstanbul'da hizmet etmelerinin şükür sebebi olduğunu belirterek, kendisini vazifeye layık görenlere teşekkür etti.

İstanbul'un geçmişi ve birikimi itibarıyla dünya çapında bir şehir olduğunu aktaran Yelkenci, şehrin dinamizmine dikkati çekti.

Yelkenci, İstanbul'un büyüklüğü itibarıyla birtakım sıkıntıları da barındırdığını anlatarak, şöyle devam etti:

"İnşallah çalışma arkadaşlarımızla beraber en güzel şekilde organize olarak çocuklarımıza en güzel altyapı imkanlarını sağlamaya gayret edeceğiz. Aslolan eğitimin niteliği ve içeriğidir. Bu anlamda da özellikle yapacağımız planlamalarla öğrencinin aklına, kalbine ve çevresine hitap edecek şekilde onu yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız. Özellikle akademik, sosyal ve manevi gelişim alanlarında eğitimimizi yeniden şekillendirmeye çalışırken İstanbul'daki arkadaşlarımızla elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımızı bütüncül olarak ele alarak, onları bütün yönleriyle kuşatmış bir eğitim sistemini bakanlığımızın politikaları doğrultusunda yönetme çabası içinde olacağız."

Görevi süresince öğretmenlerin ve velilerin desteğini beklediğini dile getiren Yelkenci, eğitimin bütün paydaşlarıyla el ele hizmet vermek istediklerini kaydetti.

Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul'un batıda olmasının sorunsuz anlamına gelmediğini ifade ederek, en önemli sorunlarından birinin de istihdam olduğunu dile getirdi.

Fiziki mekan olarak okullara ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Yelkenci, tekli öğretim ve çocukların kolayca ulaşacağı okullar için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Yelkenci'nin özgeçmişi

İstanbul'un yeni Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, 1969'da Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Yelkenci, 1992'de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi.

Yeditepe Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını "Türk Modernleşmesinin Osmanlı Kökenleri: Sultan II. Abdülhamit Dönemi Eğitim Konuları" teziyle tamamlayan Yelkenci'nin, "Türk Modernleşmesi ve II. Abdülhamit'in Eğitim Hamlesi" adıyla yayınlanmış bir kitabı bulunuyor.

Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalı'nda doktora eğitimine devam eden Yelkenci, İngilizce biliyor.

Meslek hayatına özel bir dershanede başlayan Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul'da bazı devlet okullarında tarih öğretmenliği yaptıktan sonra tekrar özel sektöre geçti. Yelkenci, özel öğretim kurumlarında sırasıyla kurum müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük görevlerinde bulundu. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü görevini iki yıl sürdüren Yelkenci, 14 Mart itibarıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak çalışmaya başladı.

Yelkenci'nin iki çocuğu bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yelkenci Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement