İtirafçı Yürek Adana'da Sahne Alacak - Son Dakika
Güncel

İtirafçı Yürek Adana'da Sahne Alacak

İtirafçı Yürek Adana\'da Sahne Alacak

İtirafçı Yürek 18 Nisan'da Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde sahne alacak.

15.04.2013 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yeni sezon oyunlarından 'İtirafçı Yürek' 18 Nisan'da Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde sahne alacak.

ADANA TİYATRO FESTİVALİ

Yerli ve yabancı pek çok tiyatro topluluğunun katılımı; Sabancı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 15. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde Üsküp Milli Kurum Türk Tiyatrosu "Bütün Oğullarım" ile çağdaş bir aile dramını sahneye taşıyacak. Yine Türkiye'nin en genç yazarlarından Fehime Seven'in yaşanmış bir olaydan yola çıkarak yazdığı "Türkiye Kayası", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahneleniyor. Oyun, Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor.

ÇOK SAYIDA OYUN SAHNELENECEK

Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Ben Feuerbach" uzun süre ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattıktan sonra tedavi olan ve bir tiyatronun seçmelerine katılan bir oyuncuyu konu alıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu, "Euridice'nin Elleri", Emek Sahnesi "Kırmızı Yorgunları", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi" Semaver Kumpanya da"Metot" adlı oyunlarını festival çerçevesinde tiyatroseverlerle buluşturacak.

AYDIN SİGALI YÖNETİYOR

Bu sezonun en iddialı yapımları arasında yer alan 'İtirafçı Yürek' korku, gerilim ve polisiye türlerinin öncü hikâyecilerinden ünlü yazar Edgar Allan Poe'nin çarpıcı öykü ve şiirlerinden uyarlandı. Engin Vural'ın çevirdiği, Mesut Vural'ın oyunlaştırdığı 'İtirafçı Yürek'te Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Aydın Sigalı yönetmen ve oyuncu olarak görev yapıyor. Sanat Danışmanlığını Eylem Tanrıver'in yaptığı oyunda, dekorda Rona Topçuoğlu, ışıkta Erol Dinçdemir, efekt tasarımda İlker Sevüker, görsel tasarımda ise Aksel Zeydan Göz görev alıyor.

OYUNUN BİLETLERİ TÜKENDİ

İtirafçı Yürek, son derece çarpıcı hikâyeleri bir mantık dizgesi çerçevesinde müthiş bir koreografi ile yansıtması dışında; Edgar Allan Poe'nin birden fazla eserinden uyarlanması açısından da dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. Korkuların doruk noktasında hastalığıyla yüzleşen, çıldırmakla yaşama tutunmak arasında gidip gelen ve sonuçta hayatı altüst olan bir adamın bilinçaltını yansıtan oyunun biletleri şu andan tükenmiş durumda.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İtirafçı Yürek Adana'da Sahne Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement