İTÜDER'den İTÜ'lü Öğrencilere Tam Destek - Son Dakika
Güncel

İTÜDER'den İTÜ'lü Öğrencilere Tam Destek

İTÜDER\'den İTÜ\'lü Öğrencilere Tam Destek

İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi tarafından üretilen 9. nesil güneş enerjili araç "B.O.W. İSTKA " test sürüşü ve tanıtım amacıyla çıktığı Türkiye turunun Bursa etabını İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği Bursa Şubesinde tamamladı.

18.07.2018 09:42  Güncelleme: 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İTÜDER Bursa şubesi üyeleri tarafından yoğun ilgiyle karşılanan İTÜGAE, Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarında'' B.O.W. İSTKA ARİBA 8 '' ile tur attı. Çevredeki vatandaşlarındikkatini çeken güneş arabası daha sonra İTÜDER Bursa şubesinde tanıtıldı. 2004 yılında kurulan İTÜGAE'nin, 14 yılın verdiği azim ve tecrübe sayesinde ürettikleri yeni nesil güneş arabasıB.O.W. İSTKA ARİBA 8 uluslararası birçok yarışmadan ödül ve başarılarla döndü.

''5 GÜNDE 1453 KİLOMETRE MESAFE''

Basına açıklamalarda bulunanİTÜGAE proje yöneticisi Ömer Nezih Atalay kendi atölyelerinde 12 farklı branştan 29 kişiyleyerli imkanlarla tasarladıkları bu aracı Çanakkale, Bursa, Eskişehir, Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok ilde tanıtarak,yeni ekledikleri teknolojiyi test etmek ve halkın teknolojiye olan farkındalığını arttırmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti.

B.O.W. İSTKA ARİBA 8 güneş arabasının özelliklerinden bahseden Atalay, ''140 kilometre hız yapabilen güneş arabasının 6.1 kilovat batarya paketi bulunuyor. Araç, sahip olduğu bataryayla 450 - 500 km kadar gidebiliyor.''

İTÜGAE tarafından üretilen sekizinci güneş enerjili araç, düz yolda saatte 75 kilometre hıza kadar çıktığını açıklayanAtalay, aracın 171 kilogram ağırlığında ve karbon fiber maddesinden oluştuğunu söyledi.

Uluslararası yarışmalarda Onlarca Ödül ve Başarı

2017'de devlet destekli olarak tamamlananB.O.W. İSTKAgeçen yıl ekim ayında Avustralya'daki dünya turnuvasında 3 bin kilometrelik zorlu koşullarda Türkiye'yi temsil etti ve diğer birçok yarışmalardanbirinci döndü.

''İTÜ'LÜ OLMAK BİR GURURDUR.''

İTÜ Güneş Arabası Ekibineev sahipliği yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği Bursa Şube Başkanı Hasan Tuğcu '' Gerek tarihiyle gerek eğitimiyle İTÜ'lü olmak bir gururdur.'' dedi. Tuğcu sözlerine daha sonra ''Kurulduğu yıldan itibaren güneş enerjisiyle çalışan ariba araçlarını tasarlayan ve üretenİTÜGAE ekibini Türkiye'nin otomotiv başkenti Bursa'da ağırlamaktan dolayı onur duymaktayız'' diye devam etti.

İTÜDERBursa olarak üniversite-sanayi iş birliği bağlamında her türlü çalışmaya destek olduklarını vurgulayan Tuğcu, yerli otomobil çalışmalarına ağırlık verdiklerinin dealtını çizdi. Konuşmasının sonunda İTÜGAE ekibine plaket takdim eden İTÜDER Bursa şube başkanı Hasan Tuğcugüneş arabasıB.O.W. İSTKA'yı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte inceledi.

Bursa'dan sonra Eskişehir ve Ankara'ya gidecek olan ekip son olarakCumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndebulunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İTÜDER'den İTÜ'lü Öğrencilere Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement