İyileşen koronavirüs hasta sayısı grafiğine Türkiye 20. sıradan giriş yaptı - Son Dakika
Sağlık

İyileşen koronavirüs hasta sayısı grafiğine Türkiye 20. sıradan giriş yaptı

22 Ocak- 1 Nisan arasındaki ülkelerdeki iyileşen hasta sayılarını gösteren grafiğe göre, dünya genelinde 192 bin 574 hasta iyileşti. Türkiye ise 333 kişi ile listeye 1 Nisan'da 20. sıradan giriş yaptı.

02.04.2020 15:44  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede Türkiye dahil birçok ülkede hızla yayılmaya başlayan koronavirüsündünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 950 bine dayanırken, iyileşenlerin sayısı da artmaya devam ediyor.

TÜRKİYE'DE İYİLEŞEN HASTA SAYISI 333

11 Mart'ta ilk vakanın görülmesinin ardından Türkiye'de de vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı hızla yükseldi. Son açıklanan verilere göre 15 bin 679 vaka tespit edilirken, 277 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 333'e yükseldi.

İyileşen koronavirüs hasta sayısı sıralamasında Türkiye 20. sırada yer alıyor

HAZIRLANAN GRAFİKTE ZİRVEDE ÇİN VAR

Koronavirüse yakalanan ancak uygulanan tedavilerle sağlığına kavuşan kişi sayılarını gösteren grafikte, az da olsa umut verici yükseliş gözler önüne seriliyor. 22 Ocak - 1 Nisan arası veriler toplanarak hazırlanan grafikte, dünyada en çok iyileşenlerin görüldüğü 20 ülke yer alıyor. Grafiğe göre, virüsün ortaya çıktığı Çin'de vaka sayısındaki hızlı yükselişine paralel olarak iyileşme sayısının da yükseldiği görülüyor. Virüsün ilk ortaya çıktığı günden beri en çok hastanın iyileştiği ülke olan Çin'de 1 Nisan'a gelindiğinde ülkede toplam iyileşen hasta sayısı 76 bin 408'e ulaştı.

İSPANYA VE ALMANYA İLK 3'TE

Çin'i sırasıyla 22 bin 647 ile İspanya, 18 bin 700'le Almanya, 16 bin 847 ile İtalya izliyor. ABD 8 bin 847 ile 7. sırada yer alırken, Türkiye 333 ile 20. sırada bulunuyor.

İyileşen koronavirüs hasta sayısı grafiğine Türkiye 20. sıradan giriş yaptı

Son Dakika Sağlık İyileşen koronavirüs hasta sayısı grafiğine Türkiye 20. sıradan giriş yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Vatansever : Ne olur felaket tellalığını bırakıp bir defacık siyasi düşünceni bi kenara bırakıp insan olmayı denesen 18 2
  • bafralı: Poliyanacılığı çok seviyoruz. fakat hasta sayısı ve iyileşen sayı oranı ile ve vefat eden sayı oranı olarak hesaplasar herşey oraya daha net çıkacak insanlarn kafasını karıştırmayı bırakın artık. istanbulda açıklanan 8bin küsür vatandaşımız var minumum 1 kişi 5 kişiye bulaştırmış olsa çıkan sonuçlar felaket olacak . bırakalım artık birbirimizi kandırmayı... 3 16 Yanıtla
  • Veysel : 15 20 gün sonra gelin konuşalım bu konuyu. Bakalım kaçıncı olucaz 10 5 Yanıtla
  • NEKADANGÜZEL: SONUNCUYUZ UMUTLARIM YEŞERDİ GERÇEKTEN 8 5 Yanıtla
  • Vatandas: Sacma grafik olmus vaka sayisina gore son derece az 5 4 Yanıtla
  • .:.: 1nci kimse virusun ureticiside başımıza musallat edende.. odur. 8 0 Yanıtla
  • Raif dobra: Neden böyle yapiyorsunuZ Hicmi vicdan yok sende 1 1
  • Sy: Boş yapma hadi canım çok övdüğünüz Amerika ve Avrupayı da gördük 0 0
  • Sy: Kokuyu ilk alan yapmıştır gibi bişey oldu 0 0
  • Sy: Şizofren 220 ülke arasında bu sonuç 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de kurusıkı tabanca oyunu faciayla sonuçlandı
    23:55 Kayseri'de kurusıkı tabanca oyunu faciayla sonuçlandı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, oynadıkları kurusıkı tabancanın ateş alması sonucu yaralanan 2 çocuk hastaneye kaldırıldı. Yavuzlar Mahallesi İmar Sokak'ta, C.A. (16) ve arkadaşı O.D. (16) bahçede kurusıkı tabanca ile oynarken silah ateş aldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuklar, ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Kemik Kanseri Hastası Çocuğun Tedavisi İçin Yardım Bekleniyor
    22:12 Kemik Kanseri Hastası Çocuğun Tedavisi İçin Yardım Bekleniyor

    Yabancı uyruklu bir çocuk, kemik kanseri nedeniyle bir bacağını kaybettikten sonra diğer bacağının kurtarılabilmesi için zorlu bir tedavi süreci yaşıyor. Hastaneye ulaşmak için saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalan çocuk, tedavisini ağabeyiyle birlikte yaşadıkları Denizli'de devam ettirmek istiyor. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle yardım bekliyorlar.

  • ÇYDD Türkan Saylan Sağlık Sempozyumu düzenlendi
    21:36 ÇYDD Türkan Saylan Sağlık Sempozyumu düzenlendi

    Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Türkan Saylan Sağlık Sempozyumu'nu gerçekleştirdi. Sempozyumda mevcut sağlık sistemi üzerine değerlendirmeler yapıldı ve çözüm önerileri sunuldu. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, öğrencilerle birlikte çalışacaklarını ve sorunları çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

  • Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti
    21:24 Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti

    Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığındaki araştırma ekibi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti. Üniversite, sinirbilim alanındaki çalışmaları ve kişiselleştirilmiş tedavi stratejileri üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

  • Aşırı sıcak havaların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediği ortaya çıktı
    19:59 Aşırı sıcak havaların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediği ortaya çıktı

    Singapur'da yapılan bir araştırma, aşırı sıcak havaların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediğini ortaya koydu. Singapur Ulusal Üniversitesi'nde gerçekleştirilen çalışmada, 818 erkekten alınan sperm örnekleri üzerinde yapılan incelemelerde, aşırı sıcak havanın sperm sayısı ve yoğunluğu üzerinde olumsuz etkileri olduğu tespit edildi. Ayrıca, sıcak havaya maruz kalan erkeklerde üreme hücrelerinin hareketliliğinin azaldığı belirlendi. Araştırmacılar, iklim değişikliğiyle birlikte gelecekte havanın daha da sıcak olacağını ve bu durumun doğurganlık üzerindeki etkilerinin daha da artabileceğini vurguladı.


Advertisement