İzmek'te Hedef 20 Bin Kursiyer - Son Dakika
Yerel

İzmek'te Hedef 20 Bin Kursiyer

İzmek\'te Hedef 20 Bin Kursiyer

İzmit Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı İZMEK kurslarını bitirenlere düzenlenen törenlerle belgeleri verilmeye devam ediyor.

10.06.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi'nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı İZMEK kurslarını bitirenlere düzenlenen törenlerle belgeleri verilmeye devam ediyor.

İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nca(İZMEK) Yenidoğan ve Akpınar TOKİ Konutlarında açılan el nakışı, ev tekstil, giyim, iğne oyası, şiş ve tığ örücülüğü kurlarından mezun olan 178 kursiyer belge almanın heyecanını yaşadılar. Belge dağıtım ve sergi açılışları için düzenlenen törenlere İzmit Belediyen Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye Meclis üyesi Erkan Aksoy, Halk Eğitim Müdür Salih Aydın, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Yenidoğan muhtarı Ayhan Karayel, Serdar Mahalle Muhtarı Sedat Şanbay, Akpınar Muhtarı Ali Obuz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Dernek Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenidoğan Mahallesi'nde açılan el nakışı, ev tekstili, giyim, iğne oyası, şiş ve tığ örücülüğü kursunu 138 kişi başarıyla bitirerek belge almaya hak kazandı. Belgelerini alan kursiyerler, yaklaşık 8 aylık el emeği göz nuru ürünlerini sergilediler. Her biri birbirinden güzel eserler, sergiyi gezenlerce büyük ilgi gördü.

İzmit Belediye Başkanı Doğan yaptığı konuşmada, "İlçe belediyesi olmamıza rağmen bir çok projede Türkiye'ye örnek bir belediyeyiz. Bizim kadar kursları olan bir belediye Türkiye de yok. Yeni dönemde kursiyer sayımızı 20 bine çıkarmak istiyoruz. Ortaya çıkan birbirinden güzel eserler, İZMEK'in anlam ve önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Kurs öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize bu güzel eserlerden dolayı teşekkür ederim. Sizlerden tek bir isteğim var o da yaptığınız ürünleri sandıklarda saklamayın. Satıp para kazanın. Daha çok üretin daha çok para kazanarak aile ekonominize katkı sağlayın. Belediye olarak satış konusunda her türlü desteği veriyoruz. Satış stantlarımız emrinizdedir. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'ndeki iş atölyelerinden de yararlanabilirsiniz" dedi.

Doğan, sosyal belediyecilik alanında çalışmalara devam edeceklerini de ifade ederek, "Başbakanımızın gösterdiği yolda projelere üretiyoruz. İZMEK'den sadece bu sene 14 binden fazla mezun verildi. Bunların 2 bin 500'e yakını erkeklerden oluşuyor. Kurslarımız sadece kadınlara yönelik değil yediden yetmişe her kese hitap eden kurslarımız var. Bizler, sizlerden gelecek istek doğrultusunda kurslar açmaya hazırız. İstek sizden yerine getirmek bizden. Bu gün İZMEK on binlerce mezun verip meslek sahibi yapan büyük bir halk üniversitesidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından giyim, 178 kursiyer belge almanın heyecanını yaşadılar. Fatma seher İlkokulu bahçesinde düzenlenen belge dağıtım töreninin ardından kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin sergisi açıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmek'te Hedef 20 Bin Kursiyer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement