İzmir'de Hayat, Saat 09.05'te 1 Dakikalığına Durdu - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Hayat, Saat 09.05'te 1 Dakikalığına Durdu

İzmir\'de Hayat, Saat 09.05\'te 1 Dakikalığına Durdu

ULU önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de törenle anıldı.

10.11.2017 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ULU önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de törenle anıldı. Hayatın saat 09.05'te durduğu kentte, bayraklar yarıya indirilirken, Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında bazı kişiler duygulanıp, gözyaşlarına hakim olamadı.

İzmir'de Atatürk'ü anma törenleri, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törende AK Parti'li ve CHP'li milletvekillerinin yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, üniversitelerin rektörleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan ile öğrenciler de hazır bulundu. Atatürk'ün yaşamını yitirdiği saat 09.05'te bayraklar, yarıya indirilirken, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Aynı anda sirenler ve araç kornaları çalındı. Araçlarından inen sürücüler ve iş yerlerinin balkonuna çıkan çalışanlar da saygı duruşunda bulundu. Bu sırada, tören alanındaki ve belediye otobüsündeki bazı kişilerin duygulanıp, gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Öte yandan törendeki güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar, yerleştirildi. Meydandaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Törenden sonra eski model, üstü açık, klasik bir otomobil, üzerindeki hoparlörden çalan marşlar eşliğinde İzmir sokaklarında dolaştı.

Atatürk'ü anma programı, Sabancı Kültür Merkezi'nde devam etti. İzmir Yüksek Teknoloji  Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden'in konuşmasından sonra TRT arşivindeki 'Tanıklardan Atatürk' belgeselinin gösterimi yapıldı. Doç. Dr. Necdet Aysal'ın, Atatürk Bilim ve Teknoloji Konferansı'nın ardından törenler, zeybek gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Hayat, Saat 09.05'te 1 Dakikalığına Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement