Karikatür Oscarları İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Güncel

Karikatür Oscarları İçin Geri Sayım Başladı

DÜNYANIN dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri özgür bir düşünce platformunda buluşturan Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen"Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması"nın Seçici Kurul'u 2017 yılının kazananlarını belirlemeye hazırlanıyor.

16.06.2017 11:11

DÜNYANIN  dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri özgür bir düşünce platformunda buluşturan Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen"Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması"nın Seçici Kurul'u 2017 yılının kazananlarını belirlemeye hazırlanıyor. Başvuran karikatürlerin değerlendirileceği jüri toplantısı 19 Haziran'da Bodrum Işıl Club'da gerçekleştirilecek.

Aydın Doğan Vakfı tarafından toplumlararası uzlaşmayı, sevgiyi, dostluğu, özgürlüğü ve barışı karikatür ile yayma hedefiyle 34'üncüsü düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın bu yılki kazananlarının belirleneceği Jüri Toplantısı 19 Haziran Pazartesi günü 10: 30'da Bodrum Işıl Club'da yapılacak.

Dünya gündemine ışık tutan eserlerin yarıştığı, otoritelerce "dünyanın bir numaralı karikatür yarışması"olarak nitelendirilen,serbest konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 34'üncüsüne, 63 ülkeden 641 sanatçı 2.220 karikatürle katıldı. Ön elemeden geçen 40 ülkeden 187 sanatçının 261 karikatürü Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek.

Dünya çapında ün kazanmış, değerli karikatür ustaları ve sanatçıların jüriliğinde düzenlenen, yine bu güne kadar 137 ülkeden 7.800'ü aşkın sanatçının 85.000 civarında eserinin gönderildiği yarışmanın Seçici Kurulu'nda bu yıl 9 jüri üyesi bulunuyor. Seçici Kurul Üyeleri arasında; Ercan Akyol, Latif Demirci, RudyGheysens (Belçika), Piyale Madra, MohsenNouriNajafi (İran), Peter Nieuwendijk (Hollanda), Tan Oral, Joel Pett (ABD),Cristina Sampaio (Portekiz)gibi değerli isimler yer alıyor.

İlk üçe giren ve başarı ödülü kazanan karikatürlerin ödüllendirilmesinin yanı sıra kız çocuklarının eğitimi ve toplumda güçlendirilmesi konularına dikkat çekmek adına "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar"kategorisinde bu sene de Özel Ödül verilecek.

Yarışmada birincilik ödülü ve özel ödül kazanan sanatçılar 8000 ABD Doları, ikincilik ödülü kazanan sanatçı 5000 ABD Doları ve üçüncülük ödülü kazanan sanatçı 3500 ABD Doları ile ödüllendirilecek. Başarı Ödülü kazanan 12 sanatçı ise 500'er ABD Doları'nın sahibi olacak.Dereceye giren tüm sanatçılara ayrıca başarılarını simgeleyen heykel ve ödül beratları Kasım ayında İstanbul'da düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Yarışmada ödül kazanan karikatürler 21 – 27 Haziran 2017 tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi'nde sergilenecek. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karikatür Oscarları İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement