Kars AK Parti'de Temayül Heyecanı - Son Dakika
Yaşam

Kars AK Parti'de Temayül Heyecanı

Kars AK Parti\'de Temayül Heyecanı

AK Parti Kars İl Başkanlığı, 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde yarışan milletvekili aday adayları için temayül yoklaması başladı.

05.05.2018 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kars İl Başkanlığı, 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde yarışan milletvekili aday adayları için temayül yoklaması başladı.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen temayül yoklamasına yeniden aday adayı olan mevcut Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey statü gereği katılmadı.

Temayül yoklamasının adayla adaylarına ve AK Parti'ye hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, "AK Parti istişareye önem veren bir parti, geleneğimizde bu var. Bugünde kuruluşundan bugüne kadar tüm seçim arifelerinde yaptığımız gibi bugünde temayül yoklamamız var. İşin aslı teşkilatlarımızla bunu istişare etmektir. Allah'ın izniyle bir şölen içerisinde, şölen havasında temayül gerçekleştiriyoruz. Burada teşkilatlarımızın işaret edeceği aday adaylarımızın genel merkezde değerlendirmeleri yapılırken dikkate alınacak" dedi.

Bini aşkın delegenin temayülde oy kullanmaya başladığını ifade eden Çalkın, "Bin teşkilat mensubunun katılımıyla temayül gerçekleşiyor. İlçelerimizde ve ilimizde ana kademe, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, köy ve mahalle temsilcilerimiz oy kullanacak. 36 aday adayımız temayüle katılacak. 38 başvuru var. Mevcut milletvekilleri temayül yoklamasına dahil olmadığı için 36 aday adayı dedim. Burada 36 adayımız seçime dahil olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Başkan Adem Çalkın'ın konuşmasının ardından AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Komisyon Başkanı Abubekir Gizligider'de bir selamlama konuşması yaptı. Ardından temayül yoklaması için delegelerin oy kullanma işlemleri başladı. AK Parti Kars İl Başkanlığı'nın temayül yoklamasına AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay'da iştirak etti.

Kars'ta milletvekili adayı olabilmek için AK Parti İl Başkanlığı başvuru da bulunan 36 milletvekili aday adayı için il genelinde bini aşkın delegenin temayül yoklamasında oy kullanması için merkez ilçe ile birlikte 7 ilçe için ayrı ayrı sandıklar kuruldu. Saat 10.00'da başlayan temayül yoklaması akşam 16.00'da sona erecek. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kars AK Parti'de Temayül Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement