Katar'da 10. Suriye Donörler Grubu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Katar'da 10. Suriye Donörler Grubu Toplantısı

Bazı Arap ülkelerinin son günlerde kara, deniz ve hava trafiğini kapatarak ambargo uyguladığı Katar, 10. Suriye Donörler Grubu Toplantısı'na ev sahipliği yapıyor.

14.06.2017 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı Arap ülkelerinin son günlerde kara, deniz ve hava trafiğini kapatarak ambargo uyguladığı Katar, 10. Suriye Donörler Grubu Toplantısı'na ev sahipliği yapıyor.

Toplantıda konuşan Katar Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ahmed bin Hasan el-Hamadi, " Doha'nın, herkesin bildiği karmaşık koşullar altında bu toplantıya ev sahipliği yapması, 7 yıldır devam eden bu sıkıntı karşısında Suriye halkına destek vermedeki kararlılığını ortaya koyuyor. Uluslararası toplum Suriye krizinin ana sebeplerine çözüm bulmada yetersiz kalıyor." dedi.

Hamadi, "Yarım milyon kişinin kanının akmasına neden olan Suriye krizi, halkın haklarına ulaşmadığı sürece çözüme ulaşamaz." diye konuştu.

Suriye krizinin başlamasından bu yana Katar'ın Suriye halkına yardımlarının miktarının 2 milyar doları aştığını vurgulayan Hamadi, "Suriye'nin şefkatten daha çok desteğe ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Muhammed el-Mureyhi de Belçika'nın başkenti Brüksel'de 5 Nisan'da düzenlenen "Suriye'nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" konulu konferansta 2017 yılı için uluslararası toplumun 6 milyar dolar bağış taahhüdünde bulunduğunu kaydetti.

Suriye'de yardıma muhtaç kişi sayısının 13 milyon 500 bini geçtiğine dikkati çeken Mureyhi, Suriye'deki insani krizin, yardım kuruluşları ile gönüllü sağlık çalışanları üzerindeki yansımalarına değindi.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen toplantıya, Suriyeli mültecilerin yoğun olarak bulunduğu ülkelerden temsilciler katılıyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemiş, Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını kapatmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katar'da 10. Suriye Donörler Grubu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement