Katledilen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Yerel

Katledilen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Katledilen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Gazze ve Doğu Türkistan'da hayatını kaybedenler için Konya'da cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

08.08.2014 15:06  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze ve Doğu Türkistan'da katledilen Müslümanlar için Konya'daki tarihi Şerafettin Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazı çıkışında tarihi Şerefattin Camii önünde toplanan bir grup, Gazze ve Doğu Türkistan'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namaz sonrası İsrail saldırılarında ölenler için dua edildi, gözyaşı döküldü. Daha sonra grup üyeleri, İsrail'in saldırılarına "Kahrolsun İsrail" sloganları atarak tepki gösterdi.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Selim Öncü, namaz sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarda sivilleri hedef aldığını söyledi.

Yapılan saldırılarda çoğu çocuk ve kadın olan 2 bine yakın Gazzeli'nin şehit olduğuna dikkati çeken Öncü, şöyle konuştu:

"Defalarca ateşkes ilan edilmesine rağmen göstermelik sebeplerle Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiği yalanını söyleyen katil İsrail rejimi, hunharca yaptığı katliamlara dünyanın gözü önünde devam etmektedir. Gelen son bilgilere göre İsrail, 72 saatlik ateşkesin bitmesinin ardından sabah saat 08: 00 itibariyle yeniden bölgeye hava saldırısı başlatmıştır. Atılan bombalar ve füzeler ile Gazze'nin yaşam kaynaklarını hedef alarak, hayatta kalanların ise açlığa ve susuzluğa mahkum etmektedir. Şerefli Gazze direnişini kırma düşüncesinde olan alçak Siyonistler, bu izzetli direnişin devam ettiğini, ve kayıp verdiklerini görünce sanki kendileri mazlum, tanklarına taş atan o küçük çocuklar ise zalimmiş gibi tüm dünyaya rol yapmaya başladılar."

Eylemciler, yapılan konuşmalar sırasında İsrail bayrağı yaktı. Sloganlar atan grup, olaysız dağıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Katledilen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement