Kaynak: 'Suriye'de Tarihinde Hiçbir Zaman Bir Araya Gelmemiş Amerika ile İran'nın İttifakı Var' - Son Dakika
Güncel

Kaynak: 'Suriye'de Tarihinde Hiçbir Zaman Bir Araya Gelmemiş Amerika ile İran'nın İttifakı Var'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın vatandaş ve esnafla görüşmesi Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın konuşması Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in konuşması Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Suriye'de tarihinde hiçbir zaman bir araya gelmemiş Amerika ile İran'nın ittifakı var. Çok enteresan etrafımızda işler oluyor.

09.07.2016 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın vatandaş ve esnafla görüşmesi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın konuşması

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in konuşması Başbakan Yardımcısı Kaynak:

" Suriye'de tarihinde hiçbir zaman bir araya gelmemiş Amerika ile İran'nın ittifakı var. Çok enteresan etrafımızda işler oluyor. Ama bu süre içerisinde gerçekten bir dünya liderine sahibiz elhamdülillah, Recep Tayyip Erdoğan'a sahibiz"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Suriye'de tarihinde hiçbir zaman bir araya gelmemiş Amerika ile İran'nın ittifakı var. Çok enteresan etrafımızda işler oluyor. Ama bu süre içerisinde gerçekten bir dünya liderine sahibiz elhamdülillah, Recep Tayyip Erdoğan'a sahibiz". dedi.

Kaynak, Onikişubat Belediyesi'ne bağlı bölgenin önemli kaplıca tesislerinin bulunduğu Ilıca Mahallesi'ne ziyaretinde, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat Belediye Başkanı Fırat Görgel, partililer ve yöre halkı tarafından karşılandı.

Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Kaynak, bazılarıyla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihin en önemli terörle mücadelesini gerçekleştirdiğini belirterek, bir yandan da dışarıda Suriye'de adeta çöken, enkaz haline gelmiş bir devlet bulunduğunu ifade etti.

Kaynak, "Suriye'de tarihinde hiçbir zaman bir araya gelmemiş Amerika ile İran'nın ittifakı var. Çok enteresan etrafımızda işler oluyor. Ama bu süre içerisinde gerçekten bir dünya liderine sahibiz elhamdülillah, Recep Tayyip Erdoğan'a sahibiz. Bir yandan doğumuzda, Güneydoğumuzda terörle terörist, sivil masum halkı ayıran bir Cumhurbaşkanı, bir hükümet bir yandan da teröristin adeta, gerçekten inlerine giren bir terörle mücadele. Bu terörle mücadele için bizler özellikle son 11 aydan beri bu mücadeleyi yapan askerimize, polisimize, koruyucumuza ve halkımıza ne kadar minnet duysak azdır." diye konuştu.

Şehit Şimşek, oruçluymuş

Kaynak, Kahramanmaraş'ta şehit taziyelerine gittiklerini, Adıyaman'da şehit düşen Mücahit Şimşek'in evinde taziyede bulunurken, çok duygulu anlar yaşadıklarını aktardı.

Araç şoförü Şimşek'in maalesef tuzağa düşürülüp yaralandığını anımsatan Kaynak, "Ambulansa alındığında sağ ve yanındaki sağlık görevlisi bir bardak su uzatıyor 'su iç' diye. Diyor ki 'ben oruçluyum iftara 15 dakika var'. Biz bu kahramanların Allah'a hamdolsun o alın terlerinin, cesaretlerinin, feragatlerinin, fedakarlıklarının neticesinde ülkemizin bir çok yerinde barış ve huzur içerisinde yaşıyoruz." dedi.

Türkiye'nin dünyanın en önemli jeo stratejik yerinde olduğunun unutulmamasını isteyen Kaynak, Türkiye'nin doğusunda enerji kaynaklarının, petrolün ve doğalgazın üçte ikisinin bulunduğunu belirterek, "Batı dünyası da bu petrolün üçte ikisini tüketen ülkelerle dolu. Bu arada bu vatan toprakları bu sebeple hep el atılan, göz dikilen bir yer." ifadelerini kullandı.

Türk bayrağını 1071'den beri yere düşürmediklerini anlatan Kaynak, şöyle devam etti:

"Millet olarak tekrar da Allah'ın izniyle yere düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Şimdi Çanakkale'den 100 sene sonra 2015 ve 2016'da aynı şartları yeniden yaşadığımızı bilin. O zaman İstiklal şairimizin 'Bedrin arslanları ancak bu kadar şanlıydı' hitabına mazhar olan bizim askerimiz, şimdi yine askerimizle ve polisimizle, milletimizle ve vatandaşımızla aynı şeye layık. Aynı şerefi taşıyor."

Kaynak, milletin bütün sıkıntılarına rağmen, 3 milyon muhaciri besleyip ev sahipliği yaptığını bildirdi.

Kanada'ya gitmiş 150 kişilik bir Suriyeli grubunu, Kanada Başbakanın havaalanında uçak kapısında karşıladığını ancak Türkiye'nin 3 milyon muhacire ev sahipliği yaptığının da unutulmaması gerektiğini kaydeden Kaynak, "Sizin alın terinizle kazandığınız, devletinize ve milletinize, vergi olarak verdiğiniz paralarla da bu insanların sağlığı, eğitimi, karnının doyurulması gerçekleştiriliyor. Çünkü bu Anadolu bütün mazlumların tarihten beri sığınağıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"İmam Hatip mezunuyuz, şeref duyarız"

28 Şubat mağduru bir kadın ile karşılaştığını aktaran Başbakan Yardımcısı Kaynak, bunların tarihi değil, 15-20 yıl önce yaşanan şeylerin olduğunu, söz konusu kadının da başörtüsünden dolayı okula alınmadığını, onun için "mağdurum" dediğini belirterek, "Ben ve Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi bey ve birçok arkadaşımız İmam Hatip mezunuyuz. Bundan dolayı da şeref duyarız. İmam Hatip okullarını bitirenler, üniversiteye alınmadılar. Üniversite kapılarında coplandılar, yerlerde süründüler." diye konuştu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in eskiden belediye olan her yere birer İmam Hatip Lisesi yaptığını, bununla da yetinmeyerek, okumaya gelen çocuklar için de aynı zamanda yanına da bir yurt inşaa ettiğini vurgulayan Kaynak, bundan dolayı Mahçiçek'e teşekkür etti.

Kaynak, Ilıcak-Kahramanmaraş yolunun yapımı için de Karayolları Bölge Müdürlüğüne talimat verdiğini, önümüzdeki aylarda çalışmalara başlanacağını bildirdi.

Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek ise Kahramanmaraş'ın büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra yaklaşık 2 yılda turizm bölgesi Ilıca'ya, 6,2 milyon liralık yatırım yaptıklarını, bu rakamın Cumhuriyet tarihinin en yüksek yatırım rakamı olduğunu vurguladı.

Kaynak: \'Suriye\'de Tarihinde Hiçbir Zaman Bir Araya Gelmemiş Amerika ile İran\'nın İttifakı Var\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaynak: 'Suriye'de Tarihinde Hiçbir Zaman Bir Araya Gelmemiş Amerika ile İran'nın İttifakı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement