Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den kısa kısa

Kayseri\'den kısa kısa

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar nedeniyle kapanan tüm kırsal mahalle yollarını açtı.

28.01.2022 14:22  Güncelleme: 18:24

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar nedeniyle kapanan tüm kırsal mahalle yollarını açtı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 128 araç, 291 personel ile merkez ile 16 ilçede çift vardiyalı çalışan karla mücadele ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Bünyan ilçesinde 7, İncesu'da 4, Kocasinan'da 1, Pınarbaşı'da 70, Sarız'da 25 ve Yahyalı'da 1 mahalle yolu olmak üzere toplam 108 mahalle yolu ulaşıma açtı.

Rektör Çalış, tıp fakültesi merkezi derslikler binasında incelemede bulundu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, inşaat maliyetinin tamamı üniversite bütçesinden karşılanarak 2017 yılında temeli atılan ve 2021 yılında inşaatı tamamlanan tıp fakültesi merkezi derslikler binasında incelemelerde bulundu.

Derslikleri tek tek inceleyen Rektör Çalış, 8 bin 214 metrekare alana inşa edilen bina hakkında bilgi verdi.

Üniversite bütçesinden 28 milyon 305 bin lira harcama yapılarak üniversiteye kazandırılan yeni derslikler binasının öğrenci ve öğretim üyelerine hayırlı olması temennisinde bulunan Çalış, "Tıp fakültemizin yeni derslik binası, çağdaş, fiziki alt yapısı çok güzel, tamamen elektronik sistem ile donatılmış bir kompleks oldu. Dönem 1'den dönem 6'ya kadar tıp fakültesi öğrencilerimiz rahat, ferah ve çağdaş ortamda eğitim alacak. Toplam 3 adet 400'er kişilik amfi olmak üzere 28 derslik ile ikinci dönemde tıp fakültemiz öğrencileri yeni komplekste eğitimlerine başlayacak. Tüm öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimize hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

Kocasinan Belediyesi sokak hayvanlarını aç bırakmıyor

Kocasinan Belediyesi, yoğun kar yağışının ardından beslenme olanakları azalan sokak hayvanları ve diğer canlılar için yemleme çalışması yaptı.

Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar "Doğadaki tüm canlılara yönelik hizmetlerimizle küçük dostlarımızın yanındayız. Bu vesile ile bizlere destek olan hayvanseverlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Melikgazi Belediyesi soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını unutmadı

Melikgazi Belediyesi, Kayseri'de etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve kuşlar için yemleme yaptı.

Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Özellikle kış gününde sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bizler de belediye olarak her kış mevsiminde yaptığımız gibi onları aç bırakmıyor, yem ve mama bırakma çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement