Kayseri'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kayseri'den Kısa Kısa

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin, hafta sonu tatilini Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde geçirmek isteyenler için otobüs seferleri düzenlemeye başladığı bildirildi.

31.12.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin, hafta sonu tatilini Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde geçirmek isteyenler için otobüs seferleri düzenlemeye başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılanan yazılı açıklamaya göre, Erciyes'e hafta sonları yapılacak olan otobüs seferleri, şehir dışından gelecek kayak severler için Erkilet Havalimanı'ndan başlayacak.

Cumartesi ve pazar günde 5 sefer yapacak olan otobüsler, havalimanı, KASKİ, Çevreyol, Sivas Caddesi, Emirgan Parkı, Büyükşehir Belediyesi, orduevi, Ahi Evran Zaviyesi güzergahından Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ne ulaşacak.

"Huzur Çınarı'ndan eğitim atağı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesinde hizmet veren Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi aralık ayındaki okul seminerlerini tamamladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, aralık ayı boyunca 15 farklı okulda verilen seminerlerde 890 kişi bilinçlendirildi.

Seminerlerde velilere, anne-baba tutumları ile ailenin çocuk başarısı üzerindeki etkileri anlatıldı. Öğrencilere ise sosyal medya ve internetin dezavantajları üzerine bilgiler verildi.

"Vefakar gençlik, fedakar ecdadını unutmayacak"

Kayseri Valiliği, Sarıkamış Destanının 101. yılı anısına 3 Ocak Pazar günü Erciyes'te yürüyüş düzenleyecek.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Orhan Düzgün, Sarıkamış Destanı'nın 101. yılında, Sarıkamış ruhunun canlılığının sürdürülmesi, manevi ikliminin bireyler tarafından yaşanabilmesi maksadıyla Erciyes'te anma yürüyüşü düzenleneceğini kaydetti.

Yürüyüşün, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlendiğini ifade eden Düzgün, "Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak" temasıyla düzenlenen yürüyüşte, Erciyes Dağı'nın beyaz gelinliğiyle, şanlı bayrağımızın al rengi ve ay yıldızının bütünleşerek Sarıkamış ruhunun yeniden yaşatılacağını kaydetti.

Sarıkamış şehitlerinin evlatlarına ve torunlarına önemli görevler düştüğünü bildiren Düzgün, saat 10.00'da başlayacak yürüyüşe katılmak isteyenler için saat 08.30'dan itibaren Kayseri Valiliği önünden servis kaldırılacağını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement