Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. Yıl Dönümü

Erbakan Vakfı Batman Şube Hanımlar Komisyonu KKTC'de Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümü ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

19.07.2018 14:32

Erbakan Vakfı Batman Şube Hanımlar Komisyonu KKTC'de Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümü ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Erbakan Vakfı Batman Şube Hanımlar Komisyonu Başkanı Sekine Bağaç, mesajında, 3 Haziran 1968'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başlayan Kıbrıs müzakerelerinin 50'nci yılını geride bıraktığını fakat geçen zamanda değişmeyen tek şeyin Kıbrıs sorunu olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin garantörlüğünün ortadan kalktığı ve Türk askerinin adadan çıkarıldığı, adada 1974 öncesine dönüşün önünün açıldığı bir süreç isteyen Avrupa Birliği (AB) üyesi Güney Kıbrıs Rum kesiminin, yaptığı yanlışlara herhangi bir ceza-i müeyyide uygulanmadığını aktaran Bağaç, "Kuzey Kıbrıslı Türklere istedikleri zulmü yapmayı kendilerinde hak görmektedirler. Son aldıkları kararla, Kuzey Kıbrıs'tan alışveriş yapan Rumlara ceza vereceklerini açıklayarak, iki ülke halkı arasında gelişecek insani ve ticari ilişkilerin önüne geçmeye çalışmaktadırlar" sözlerine yer verdi.

Dünyanın birçok yerinde devletleri bölerek yönetmeye kalkan küresel emperyalist güçlerin, bunun tam tersine Kıbrıs'ta, tek bir devlet kurma isteğiyle şehit kanlarıyla kazanılmış Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarını Rum kesimine devrederek adada Türkleri azınlık statüsüyle asimile etmek istediklerini iddia eden Bağaç, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bugün Kıbrıs'da yaşayan kardeşlerimiz, geçmişte yaşananları hatırlayarak hareket etmeli, topraklarını kaybetmemek ve kimliklerini korumak için bilinçli olmalıdırlar. Rumların hayali olan ENOSİS düşüncesini benimseyerek, tek devlet safsatasının peşinden koşmamalıdırlar. Kıbrıs, Türkiye'nin tarihi bakımdan önemli bir parçasıdır. Kıbrıs bizim vazgeçilmez kırmızı çizgimizdir. Türk devletinin geçmişte olduğu gibi bugün de bu çizgimizin geçilmesine net bir duruş ile müsaade etmeyeceğini göstermesi gerekmektedir. Erbakan Hocamızın mimarı olduğu Kıbrıs Zaferi, tarihin sayfalarında şanlı yerini koruyacaktır. Türk milletinin önemsediği gibi Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizin de bu hassas mevzuda hassasiyetle davranmaları ve tarihlerine sahip çıkmaları gerekmektedir. Bu vesile ile 20 Temmuz Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramını tebrik ediyor, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gerçek manada hak ettiği barış ve özgürlüğe kavuşmasını temenni ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement