Kirazlı gaziler, 48 yıl sonra yeniden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti - Son Dakika
Güncel

Kirazlı gaziler, 48 yıl sonra yeniden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti

Kirazlı gaziler, 48 yıl sonra yeniden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti\'ne gitti

İzmir'de 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan 10 gazi, 48 yıl sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ziyaret etmek için yola çıktı.

21.11.2022 23:21  Güncelleme: 23:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan 10 gazi, 48 yıl sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ziyaret etmek için yola çıktı.

Kiraz Kaymakamlığı ve belediyesinin gerçekleştirdiği ortak proje kapsamında ilçede ikamet eden 10 Kıbrıs gazisi, Kiraz Kaymakamı Onur Titiz ve Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uğurlandı.

Gaziler adına basın mensuplarına açıklama yapan Selahattin Aktaşoğlu, 48 yıl sonra yeniden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecekleri için heyecanlı olduklarını belirterek, geziyi organize eden Titiz ve Kutlu'ya teşekkür etti.

Belediye Başkanı Kutlu ise gazilere hayırlı yolculuklar diledi.

Gazilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk askerlerinin adaya ilk çıktıkları yer olan Yavuz Çıkarma Plajı, Kapalı Maraş bölgesi, Namık Kemal Zindanı, Katliam Çukuru ve Şehitliği, Cengiz Topel Anıtı ve Girne Kalesi gibi tarihi mekanları ziyaret edecekleri öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kirazlı gaziler, 48 yıl sonra yeniden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement