Kızılay'dan Düzenli Kan Bağışlayanlara Madalya - Son Dakika
Yerel

Kızılay'dan Düzenli Kan Bağışlayanlara Madalya

Kızılay\'dan Düzenli Kan Bağışlayanlara Madalya

Kızılay Gümüşhane Kan Bağış Merkezi, il genelinde düzenli ve en fazla kan bağışında bulunan gönüllü bağışçılara madalya verdi.

26.06.2014 15:14  Güncelleme: 15:11

Kızılay Gümüşhane Kan Bağış Merkezi, il genelinde düzenli ve en fazla kan bağışında bulunan gönüllü bağışçılara madalya verdi.

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü nedeniyle tarihi Özdenoğlu Konağında düzenlenen programa Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Kızılay Şube Başkanı Cevat Aygün, PTT Başmüdürü Şinasi Duman, SGK İl Müdürü Aytaç Üzülmez, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emrah Ünal, Şiran Kızılay Şube Başkanı Nafi Tuncer, kamu kurum müdürleri, Kızılay kan bağışı merkezi yetkilileri ve gönüllü bağışçılar katıldı.

Kızılay Genel Merkezinin yıl içerisinde 10 bağışta bulunanlara bronz, 25 bağışta bulunanlara gümüş, 35 bağışta bulunanlara altın madalya verdiği uygulama ile Gümüşhane'de bir adet gümüş madalya, 17 adet bronz madalya hak eden bağışçıya takdim edildi.

Kızılay Kan Merkezi Sorumlu Doktoru Gülseren Oğuzhan Çıtlak, kan bağışının önemine dikkat çekmek ve gönüllü bağışçıları bir nebze olsun onure etmek için böyle bir uygulama yürütüldüğünü belirterek, "Kan alternatifi olmayan tek kaynağı insan olan bir tedavi aracı. Bu nedenle de vatandaşlarımızın düzenli kan bağışlaması çok önemli. Bir ünite kandan elde edilen 3 ürünle 3 kişinin hayatı kurtulabilir. 18-65 yaş arası her sağlıklı birey kan bağışlayabilir. Düzenli kan bağışlayarak hiç tanımadığı insanların hayatlarını kurtaran ve onlara umut olan, bizden madalya hak eden ya da henüz madalya hak edememiş tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Gümüşhane'de 25 bağış gerçekleştiren Metin Şenel gümüş madalya elde ederken, bronz madalya alan 10-24 arasında bağışta bulunan bağışçıların isimleri şu şekilde: İsmail Kumaş (13), Emre Şan (13), Hüsamettin Kaya (12), İmdat Şenal (12), Mehmet Murat Bakır (12), Umut Yasin Erbey (11), Ertuğrul Hakan Taştan (11), Mürsel Salantur (11), Ali Şişman (10), Ersin Diker (10), Fatih Ayvaz (10), Fikret Tekin (10), Hasan Palancı (10), Hüseyin Duran (10), İhsan Yılmaz (10), Salim Yıldız (10), Samet Tonyalı (10)

Programda, gönüllü kan bağışçılarına madalya ve beratları protokol üyeleri tarafından takdim edildikten sonra yemek ikram edildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay'dan Düzenli Kan Bağışlayanlara Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement