Kocaeli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'den Kısa Kısa

Gölcük'teki sivil toplum kuruluşlarının topladığı un yüklü yardım tırı Suriyelilere gönderilmek üzere yola çıktı.

22.04.2018 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölcük'teki sivil toplum kuruluşlarının topladığı un yüklü yardım tırı Suriyelilere gönderilmek üzere yola çıktı.

İlçedeki STK'ların işbirliğinde toplanan bin 30 çuval un yüklü tır için Anıtpark'ta uğurlama töreni düzenlendi

Törene, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Müftüsü İlyas Öztel ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Altıntaş, burada yaptığı konuşmada, " Doğu Guta'da yaşanan olaylardan dolayı oradaki insanların mağdur oluşu yürekler acısıdır. Bundan dolayı mazlumlara yardım eli uzatmak amacı ile sivil toplum kuruluşlarımız harekete geçtiler." dedi.

Ellibeş de "Coğrafyamızda yaşan olaylara karşı sesiz kalamayız." diyerek, şunları kaydetti:

"Buna sessiz kalmamız imkansız. Bizim gücümüz var, biz bu gücümüzü en iyi şekilde kullanacağız. Burada bir küçük kıvılcım çakılan veya yakılan bizler bunu gönüllülük esasına dayanarak yapıyoruz. Aynı zamanda buradan bir mesaj vermek istiyoruz. Oradaki kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz."

Konuşmaların ardından Müftü Öztel'in yaptığı dua ile yardım tırı yola çıktı.

Kültür ve Turizm Haftası kutlandı

15-22 Nisan Kültür ve Turizm Haftası, Kandıra Kaymakamlığı tarafından Namazgah Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla kutlandı.

Programa, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Dombaycı, İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Kartal, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ünal, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda yaptığı konuşmada, Kandıra'nın turizm ve kültür anlamında özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

Program, Kandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Psikolojisi ve Gelişimi Bölümü öğrencilerince çiftetelli ile halk oyunları oynanması ve Kandıra'ya özgü lezzetlerin ikramıyla sona erdi.

Canlı performans resim yarışması

Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesince anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Canlı Performans Resim Yarışması" düzenlendi.

Karamürsel Necdet Calp İlkokulu'nun konferans salonunda yapılan yarışmaya anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı.

Jüri tarafından değerlendirmeye alınan resimlerden dereceye giren öğrencilere hediyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde takdim edilecek.

İş adamlarından Başkan Köker'e ziyaret

Gebze Ticaret Odası başkanlığına yeniden seçilen Nail Çiler ve yönetimi, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Nail Çiler ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Yeni yönetimini tanıtan Çiler, odanın faaliyetleri hakkında Başkan Köşker'e bilgi verdi. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

AK Parti ve MHP'de gündem erken seçim

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, 24 Haziran'da yapılması planlanan erken seçimle ilgili MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün'le başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi.

AK Parti ile MHP'nin Cumhur ittifakını ve seçim çalışmalarını konuşan Bıyık ve Aygün, Darıca'da ortak seçim çalışması yapılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Bahçeli'nin, Türkiye'nin önünü açtığını ve devletten ve milletten yana tavır aldığını vurgulayan Bıyık, Darıca'da AK Parti ve MHP olarak uyumlu bir seçim çalışması geçireceklerini belirtti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement