Konak'ta Üç Güzel Yürek Anıldı - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Üç Güzel Yürek Anıldı

Konak\'ta Üç Güzel Yürek Anıldı

Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Türk Siyaseti'ne ve basınına damgasını vurmuş üç devrimci isme; İsmail Cem, Aydın Güven Gürkan ve Uğur Mumcu’yu anma gecesine ev sahipliği yaptı.

24.01.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Türk Siyaseti'ne ve basınına damgasını vurmuş üç devrimci isme; İsmail Cem, Aydın Güven Gürkan ve Uğur Mumcu'yu anma gecesine ev sahipliği yaptı.

Konak Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) işbirliğinde üç önemli isim için anma töreni düzenlendi. Farklı yıllarda, ocak ayında aramızdan ayrılan eski bakan ve değerli siyaset adamları Aydın Güven Gürkan, İsmail Cem ve evinin önünde bombalı suikast ile katledilen gazeteci Uğur Mumcu'ya düzenlenen geceye İzmirliler akın etti. Türk Siyaseti'nin erdemli siyasetçisi Aydın Güven Gürkan, siyasette Türk markası, siyasetin beyefendisi İsmail Cem ve demokrasi şehidi Uğur Mumcu anılarıyla, felsefeleriyle, hayata bakışlarıyla, yazılarıyla dostları ve sevenleri tarafından yaşatıldı. Yalnızca yaşadıkları dönemde Türkiye'ye kazandırdıklarıyla değil, hala devam eden yankılarıyla Aydın Güven Gürkan, İsmail Cem ve Uğur Mumcu 'hala aramızda' mesajı verildi. Sosyal Demokrasi Vakfı İzmir Başkanı Hüseyin Çorlu, CHP Parti meclisi eski üyesi Gülseren Alçı, CHP Eski İl Başkanı Hilmi Değirmenci, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan üç güzel yürekli insanı anlatan konuşmalar yaptı.

Üç önemli isimle de çalışmaktan onur duyduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şunları söyledi: "Türkiye değerlerine sahip çıktığı oranda geleceğe umutla bakar. Uğur Mumcu, İsmail Cem ve Aydın Güven Gürkan Türkiye adına parlayan üç yıldızdır. Aydınlık Türkiye'nin güvencesidirler. Bugün onları anıyorsak topluma kattıkları içindir. İnsani, ülke ve millet sevgisi dolu yaklaşımları gelecek kuşaklar için örnektir. Onların ışıkları geleceğimizi aydınlatacaktır. Özlem, onları daha çok anlarsak anlamlı olacaktır. Yolumuza devam ederken, onların değerlerinden akılcı çözümler üretmeliyiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta Üç Güzel Yürek Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement