Konya-Antalya yolunu 26 km daha kısaltacak tünelde sona geliniyor - Son Dakika
Ekonomi

Konya-Antalya yolunu 26 km daha kısaltacak tünelde sona geliniyor

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Konya-Antalya yolunu 26 km daha kısaltacak olan Demirkapı Tünelinin yüzde 80'inin tamamlandığını bildirdi. Yazıcı, "İnşallah 2021 yılının sonlarına doğru tüneli bitirip hizmete açacağız" dedi.

23.10.2020 10:35  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçelerdeki çalışmaları ve sorunları yerinde inceleyebilmek için ilçe ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Vali Ersin Yazıcı, İbradı ilçesini ziyaret etti. İlk olarak İbradı Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Yazıcı'yı, Kaymakam Mevlana Kürkcü, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru ve Kurum Müdürlerinden oluşan bir heyet karşıladı. Kaymakam Kürkcü'den ilçe hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, daha sonra Kaymakamlık Toplantı Salonunda, kurum müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı. Toplantıda İbradı'nın eğitim alt yapısı, sosyo - kültürel ve ekonomik yapısı, tarım, turizm ve sağlık konularıyla pandemi sürecinde alınan tedbirler hakkında brifing aldı.

"DEVLETİN İTİBARINI KESİNLİKLE SARSMAMALIYIZ"

İlçede yapılan çalışmalar, projeler, ilçe sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda Vali Yazıcı, "Bizler bu makamlarda Türkiye Cumhuriyetini temsil ediyoruz. Ülkemize ve halkımıza karşı sorumluyuz. Aldığımız maaşı hak etmemiz için mesaimizi en iyi ve en kaliteli şekilde tamamlamak zorundayız. Bu büyük millete hizmet etmek onur ve şereftir. Halka hizmette hızlı ve çözüm odaklı davranmalıyız. Vatandaşlarımızla iletişimimizde saygı ve hoşgörülü olmalıyız. Nasıl hizmet görmek istiyorsak aynı hassasiyet ve titizlikle hizmet sunmalıyız. Devletin memuru olarak, devletin itibarını sarsacak her türlü tavır ve davranıştan itina ile kaçınmalıyız." dedi.

Güvenlik konusuna da değinen Vali Yazıcı; "Halkımızın ve şehrimizi ziyarete gelen turistlerin en temel ihtiyaçlarından olan güvenlik, oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Halkımızın ve misafirlerimizin güvenliği birinci önceliğimizdir. Turizm açısından değerlendirdiğimizde Antalya'nın herhangi bir yerinde yaşanacak güvenlik sorunu ülkemiz adına dünyanın dört bir yanında yankı bulacak ve oluşturulan güzel imajımıza gölge düşürecektir. Bu yüzden güvenlik birimlerimizin teyakkuzda olması çok büyük bir titizlik ve gayretle çalışmalarını sürdürmesi çok önemli. Güvenlik güçlerimizin, turizm kentinde görev yapmanın bilinci ve disiplinine sahip olduğunu görüyoruz. Bu oldukça sevindirici." ifadelerini kullandı.

Konya-Antalya yolunu 26 km daha kısaltacak tünelde sona geliniyor

"PANDEMİYLE MÜCADELEDE HEP BİRLİKTE BAŞARIYA ULAŞABİLİRİZ"

Pandemi sürecine de değinen Vali Yazıcı, "Önümüzdeki süreç çok önemli. Pandemiyle mücadelede hep birlikte başarıya ulaşabiliriz. Tüm kurum yöneticileri ve çalışanları olarak örnek teşkil edecek duyarlılıkla Maske - Mesafe - Temizlik kurallarını eksiksiz yerine getirmelisiniz" diye konuştu.

Brifingin ardından Vali Yazıcı, İbradı Belediyesi'ne geçti. Başkan Serkan Küçükkuru, belediye meclisi üyeleri ve belediye çalışanları Vali Yazıcı'yı belediye girişinde karşıladı. Vali Yazıcı, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı

Konya-Antalya yolunu 26 km daha kısaltacak tünelde sona geliniyor

İBRADİ ESNAFIYLA VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Vali Ersin Yazıcı, el değmemiş doğası, tarihi sokaklarıyla meşhur, Ormana mahallesindeki esnaf ve işletmeleri ziyaret etti. Onlarla sohbet eden Yazıcı; Pandemi tedbirlerine dikkat etmelerinin kendileri ve halk sağlığı açısından ehemmiyetine vurgu yaparak bol kazançlar ve hayırlı işler temennisinde bulundu. Esnaf ve vatandaşlarla sohbetten sonra "Ormana Çarşı İçi Sokakları Sağlıklaştırma Projesi"ni yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Konya-Antalya yolunu 26 km daha kısaltacak tünelde sona geliniyor

TÜRKİYE'NİN TEK VE EN BÜYÜK MİLLİ PARKI "ALTINBEŞİK"

İbradı ilçesindeki ziyaretlerine devam eden Vali Yazıcı, Ürünlü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve İbradı ilçesine 7 km uzaklıkta, dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyük ve tek 'Milli Mağara Parkı' olan Altınbeşik Mağarasını ziyaret etti. Burada tekneyle mağarayı gezen Vali Yazıcı, "Herkesi bu eşsiz doğal güzelliği görmeye davet ediyorum" dedi.

Konya-Antalya yolunu 26 km daha kısaltacak tünelde sona geliniyor

ŞEHİT AİLESİNE VEFA

Her ilçe ziyaretinde, vatanı için canını vermiş kahraman şehitlerimizin ailesini ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Vali Yazıcı, İbradı ilçemizde de Şehit Jandarma Çavuş Bilal Bostanoğlu'nun Baba Ocağını ziyaret ederek Şehidimize Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Devlet olarak her şartta ve durumda ailenin yanlarında olacaklarını belirten Yazıcı, hep birlikte edilen dualardan sonra şehit ailesi ve yakınlarıyla sohbet etti.

Konya-Antalya yolunu 26 km daha kısaltacak tünelde sona geliniyor

DEMİRKAPI TÜNELİ'NDE SON ETAP

İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz'e bağlayan 5 km uzunluğundaki Demirkapı Tüneli'nde incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, çalışmaların yapıldığı alanda yetkililerden bilgi aldı.

Konya-Antalya yolunu 26 km daha kısaltacak olan Demirkapı Tünelinin yüzde 80'inin tamamlandığını belirten Vali Yazıcı, " İnşallah 2021 yılının sonlarına doğru tüneli bitirip hizmete açacağız. Devlet olarak her daim halka hizmetteyiz. Hizmet etmeye de devam edeceğiz. Demirkapı Tüneli'nin bölgemize ve Antalya'mıza büyük katkısı olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Konya-Antalya yolunu 26 km daha kısaltacak tünelde sona geliniyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Konya-Antalya yolunu 26 km daha kısaltacak tünelde sona geliniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • açılmaz: Senelerdir açılmasını bekledik yine açılmaz 3 3 Yanıtla
  • Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı
    12:33 Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı

    Gaziantep'te yaşanan depremler nedeniyle işine 3 gün gidemeyen ve kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan bir işçi, hukuk mücadelesi sonucunda kazandı. İşçinin evinde hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı ve ulaşım imkanının kısıtlı olduğu belirlendi. Mahkeme, işçinin işe gidememesinin mücbir sebep olduğunu ve iş akdinin haksız yere sonlandırıldığını kabul ederek, işçinin kıdem tazminatını ödenmesine hükmetti.

  • Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır
    12:26 Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOBİ Buluşması İftar programına katıldı.

  • Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor
    12:26 Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor

    Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan ayında ilçe genelinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetliyor. Denetimlerde hijyen kuralları, fiyat tarifesi ve ekmek gramajı gibi konular inceleniyor.

  • Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı
    12:25 Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin NATO'nun inovasyon hızlandırma programı DIANA'nın Test Merkezleri Ağı'na 8 yeni merkezin katıldığını duyurdu. Böylece Türkiye'nin ağda yer alan test merkezi sayısı 10'a ulaştı. DIANA Programı, sivil ve askeri amaçlı teknolojiler geliştiren şirketlere 300 bin avroya kadar hibe destek sağlıyor ve Türk şirketlerinin bu ağda yer almasının önemi vurgulanıyor.

  • Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi
    12:19 Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin net uluslararası yatırım pozisyon açığı 2023 yılı sonunda 284,7 milyar dolar iken, 2024 ocak sonunda 300 milyar dolara yükseldi. TCMB'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin yurt dışı varlıkları azalırken, yükümlülükleri ise artış gösterdi. Bu durum net uluslararası yatırım pozisyon açığının artmasına neden oldu.

  • Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi
    12:17 Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi. Başkan Tarhan, yeni dönemde Küçük Sanayi Sitesi'nin moderleştirilmesi ve genişletilmesi için kapsamlı bir çalışma programı hazırladıklarını duyurdu.

  • CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı
    12:11 CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bireysel kredi kartlarında bankaların takibine düşen borç tutarının son bir yılda yüzde 155 artarak 20,5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Ateş, vatandaşların yükselen faiz oranlarına rağmen kredi kartlarına mecbur kaldığını ve bu durumun yoksullukta artış ve borç sarmalı riski yarattığını ifade etti. Ayrıca, kredi kartıyla yapılan harcamalarda market ve AVM'lerdeki harcamaların yüzde 87 arttığı, nakit çekimlerin ise yüzde 103 arttığı bilgisi paylaşıldı.


Advertisement