Konya'lı Bürokrat Ferruh Solak AK Parti'den Aday Adayı - Son Dakika
Politika

Konya'lı Bürokrat Ferruh Solak AK Parti'den Aday Adayı

Konya\'lı Bürokrat Ferruh Solak AK Parti\'den Aday Adayı

Türkiye’nin başarılı bürokratlarından önemli projeleri hayata geçiren Ferruh Solak, 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

14.09.2015 10:11

Türkiye'nin başarılı bürokratlarından önemli projeleri hayata geçiren Ferruh Solak, 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Solak, siyasetin ülkenin problemlerinin çözüm aracı olduğunu; seçmenin ülkenin problemlerinin çözümüne iradesini yansıtmayı arzu ettiğini ve bu saikle sandık başına gittiğini belirtti. Solak, 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra kendilerine oy veren hiçbir seçmenin oyunu heba etmeden ülke yönetimine yansıtacaklarını kaydederek, "Mevcut durumda hem merkez hem de yerel iktidardan yıllardan beri uzak kalan milliyetçi seçmen, düşüncelerinin ısrarla iktidardan uzak bırakılmasını anlamakta hayli zorlanmaktadır. Bu kitle açısından fikirlerinin iktidar olmak amacını taşıyan bir adreste temsili arzusu, 1 Kasım 2015 seçimlerinin bütününe ilişkin sonuçlarda, en belirleyici değişken olacak gibi gözükmektedir.Orta Anadolu'da uzun bir zamandan beri şu ya da bu sebeple sandık aracılığıyla fikirleri ülke yönetimine yansıtılamamış olan önemli bir seçmen kitlesi vardır. İnanıyorum ki, bu seçmen kitlesi açısından adres arayışı, seçmenine ve ülkesine karşı gelişmiş bir sorumluluk duygusuna sahip olan AK Parti'de sonlanacaktır" dedi.

FERRUH SOLAK KİMDİR?

1965'de Konya'da doğdu. İlk ve ortaokulu Altınekin ilçesinde, liseyi ise Konya'da tamamladı.1989'da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Hacettepe Üniversitesinde nüfus yapısı üzerine ekonomik ve sosyal demografi alanında yaptı.Çalışma hayatına, 1990 yılında Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu tarafından açılan uzmanlık sınavını kazanarak başladı.1991'de Kültür Bakanlığı'nın açtığı Türk Şiveleri ve Rusça Kursunun Özbekçe Bölümünü tamamladı.1996-1997 yıllarında Almanya'da Goethe Enstitüsü'ne devam etti.2004 yılında bir süre İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde kamu ihaleleri konusunda eğitim gördü. 2008 yılında Dünya Bankası tarafından sağlık üst yöneticileri için düzenlenen finansman kursuna katıldı.

Ferruh Solak'ın özel ilgi alanlarının başında, yüksek lisans çalışma konusu da olan; nüfus meselesi gelmektedir. Türkiye nüfusunda artış hızının düşmesi ve bunun ekonomi, sosyal hayat, eğitim ve milli savunmaya etkileri konusunda çalışmalar yürütmüştür. Nüfusun kendini ideal yenileme oranını belirleyen Toplam Doğurganlık Hızı (Total Fertility Rate, TFR) konusunda çalışmalar yapmış olan ve nüfus artış hızındaki düşüşün yavaşlatılması için gerekli adımların atılması görüşünü 2002 yılından beri çeşitli ortamlarda savunan Solak, bu konuda değerli projelere sahiptir.

GÖREV ALDIĞI PROJE VE ÇALIŞMALAR

Aile,şehit aileleri,kadın,çocuk,gençlik,üniversite gençliği,nüfusun yapısı,basında istismar ve ihmal,gecekondu ailelerive ekonomik darboğazkonularında yapılmış çok sayıda projede görev üstlenen Solak, kamu idareciliği sürecinde ağırlıklı olaraksosyal politika vee-devletkonularında çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıcanüfus ,Avrasya,Türk Dünyası vee-devlet çalışmalarıkonularında yurt içinde ve yurt dışında yayımlanmış pek çok çalışması bulunan Ferruh Solak evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

İDARİ GÖREVLERİ

2002 yılından itibaren görev yaptığı Kamu İhale Kurumunda Elektronik İhale Daire Başkanlığı görevini üstlendi. 2008 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu'nda Primsiz Ödemeler Daire Başkanı olarak görevlendirildi. Yaptığı çalışma ile daha önce 3,5 yılda bağlanan yaşlı ve özürlü maaşlarının bir ay içinde bağlanmasını sağladı. Bu çerçevede Sosyal Yardımlar Kanun Tasarısının hazırlık ve sosyal yardım süreçlerinin iyileştirilmesi çalışmalarına katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Konya'lı Bürokrat Ferruh Solak AK Parti'den Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement