Konya - Şehit Uzman Çavuş Karabulut'un Cenazesi Memleketi Konya'ya Getirildi - Son Dakika
Güncel

Konya - Şehit Uzman Çavuş Karabulut'un Cenazesi Memleketi Konya'ya Getirildi

Konya - Şehit Uzman Çavuş Karabulut\'un Cenazesi Memleketi Konya\'ya Getirildi

Şehit Uzman Çavuş Karabulut'un cenazesi memleketi Konya'ya getirildi Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden 'Bayrak-12 Müşterek Özel Birlik Operasyonu' esnasında dün PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan 2 askerden piyade uzman çavuş 27 yaşındaki Coşkun Karabulut'un cenazesi askeri uçakla memleketi Konya'ya getirildi.

22.02.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Uzman Çavuş Karabulut'un cenazesi memleketi Konya'ya getirildi

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden 'Bayrak-12 Müşterek Özel Birlik Operasyonu' esnasında dün PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan 2 askerden piyade uzman çavuş 27 yaşındaki Coşkun Karabulut'un cenazesi askeri uçakla memleketi Konya'ya getirildi. Şehit Karabulut'un cenazesi buradan da helikopterle Akşehir ilçesine götürüldü. Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli 3 yıllık uzman çavuş Çoşkun Karabulut, geçici görevle gittiği Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ne dün şehit düştü. Şehit Karabulut'un cenazesi bugün askeri uçakla, ailesiyle ve yakınlarıyla birlikte Konya'ya getirildi. Şehit Karabulut'un cenazesi Konya Havalimanı'nda Konya Valisi Muammer Erol,3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, protokol üyeleri ve askeri yetkililer karşıladı.

Askeri uçaktan ilk önce yakınları inip, kendileri için hazırlanan askeri helikoptere götürüldü. Yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Yürümekte güçlük çeken bir yakını ise tekerlekli sandalyeyle helikoptere götürüldü.

Ardından Şehit Karabulut'un cenazesi silah arkadaşlarının omzunda uçaktan alınıp, başka bir helikoptere konuldu. Daha sonra her iki helikopter de Akşehir'e hareket etti. Bugün defnedilmesi plananan Şehit Karabulut'un cenazesinin Fransa'da bulunan ablasının da törene katılması için yarın öğle namazına ertelendiği öğrenildi. Şehit Karabulut'un cenazesi yarın Nasreddin Hoca Meydanı'nda düzenlenecek törenin ardından Akşehir Garnizon Şehitliği'ne defnedilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya - Şehit Uzman Çavuş Karabulut'un Cenazesi Memleketi Konya'ya Getirildi - Son Dakika


Advertisement