Kraliçe 2. Elizabeth'in Doğum Günü Partisi Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Kraliçe 2. Elizabeth'in Doğum Günü Partisi Gerçekleşti

Kraliçe 2. Elizabeth\'in Doğum Günü Partisi Gerçekleşti

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası'nın düzenlediği "Summer Garden Party" etkinliği diplomatik çevrelerle iş dünyasını bir araya getirdi.

19.06.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl Kraliçe II. Elizabeth'in 89. doğum günü onuruna düzenlenen bu özel partiye, İngiltere'nin Runnymede kasabasında, 1215 yılında imzalanan, büyük özgürlük fermanı, Magna Carta'nın  800. yıl dönümü  kutlaması ayrı bir anlam kattı.

Birleşik Krallık Başkonsolosu ve Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkasya Genel Direktörü Leigh Turner'ın ev sahipliğinde gerçekleşen davete Sir Charles Montgomery (KBE ADC, Birleşik Krallık Sınır Gücü Genel Direktörü) onur konuğu olarak katıldı.

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Richard Moore başta olmak üzere İstanbul'da bulunan Başkonsolosluk temsilcileri[ii] ile pek çok saygıdeğer misafir davetliler arasındaydı.

İngiltere'den gelen müzisyenler gecenin sürpriziydi. Görünüşü, sesi ve piyanodaki ustalığı ile tıpkı ünlü müzisyen Elton John'a benzeyen Joel Coombes, başarılı performansıyla etkinliği renklendirdi. Coombes davet boyunca Elton John'un en sevilen eserlerini çaldı ve söyledi. Gecede Joel Coombes'ın yanı sıra müzik grubu Brit Trio da sahne aldı. Üyeleri Nick Bird (bass & vokal), Dale Harris (gitar & vokal) ve Roger Bland (davul & vokal) olan Brit Trio, İngiliz rock ve pop müziklerinden seçmeler sundu; The Beatles, Marc Bolan, Dire Straits, Rolling Stones, Queen, The Small Faces gibi pek çok grup ve sanatçının popüler şarkılarını seslendirdi.

Bu özel davetteki  konuşmasında Leigh Turner: "Türkiye'de gerçek iş fırsatları mevcut. BCCT ve UKTI olarak size yardımcı olmak ve doğru öneriler verebilmek için buradayız. Lütfen gelin, konuşalım." dedi.

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt etkinlikle ilgili olarak; "Demokrasi tarihinin kilometre taşı kabul edilen 'Büyük Özgürlük Fermanı - Magna Carta' 800 yıl önce bugünlerde İngiltere'de imzalanmıştı. Etkinliğimizin bu özel kutlamaya denk gelmesi bizim için ayrı bir önem taşıyor." dedi.

İnsanlık tarihinin en önemli politik belgelerinden biri olan Magna Carta[iii],  ABD Anayasası, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Konvansiyonunun hazırlanması üzerinde oldukça önemli etkiye sahip olmuştur.

Bu özel davet Anadolu Efes, Aston Martin, Coca Cola, Diageo, Dyson,Farazad Investments, Group Florence Nightingale Hospitals, Hilton İstanbulBosphorus, Hybrid, İnoksan, The Marmara Pera, Nurol GYO, The Ritz Carlton-İstanbul, Sedef Grup, Standard Chartered, Tarabya British Schools,Turkish Airlines, Vodafone ve UBM, A'dan Z'ye Event'in sponsorluğuyla gerçekleşti.

Ayırca Color Full Bakery, Elchyn Catering, Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center, Musafir Indian Restaurant, Park Bosphorus Hotel İstanbul – CVK, Rixos Pera İstanbul, Shangri-La Bosphorus İstanbul, Tom's Kitchen, Wyndham Grand İstanbul Levent catering hizmetleri ile partiye destek verdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kraliçe 2. Elizabeth'in Doğum Günü Partisi Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement