Küçük Ressamlar Anıtkabir'de - Son Dakika
Güncel

Küçük Ressamlar Anıtkabir'de

Anıtkabir Komutanlığı ve İngiliz Ressam Ned Pamphilon, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda tüm çocukları Anıtkabir'e davet ediyor.

16.04.2015 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel etkinliğe katılan çocuklar, Ned'le birlikte dünyanın en sevgi dolu sözlerine renk veriyor.

Birbirinden renkli İstanbul resimleri ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e duyduğu hayranlıkla yaptığı Atatürk temalı resimleriyle sanatseverlerin yakından tanıdığı İngiliz ressam Ned Pamphilon, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, bu özel günün ruhunu yansıtarak çocuklarla kutluyor.

Anıtkabir Komutanlığı'nın düzenlediği tüm çocuklara açık olan etkinlik, 23 Nisan 2015 Perşembe günü saat 12:30'da Anıtkabir'de başlıyor. Önce, 2-7 yaş grubu çocuklar, kendileri için özel olarak hazırlanan alana rengarenk el izlerini bırakıyor. Daha sonra dev tuvali devralan 8-14 yaş arasındaki çocuklar, dünyanın en kalpten mesajını Ned Pamphilon ile birlikte oluşturmaya başlıyor. Yaklaşık 500 çocuğun katılmasının beklendiği etkinlik, kalplerle dolu renkli bir tabloyla son buluyor.

Ned Pamphilon, vizyonu ve düşüncelerinden çok etkilendiği Mustafa Kemal Atatürk'ün, geleceğin vizyonunu çocuklarda bularak dünyanın ilk çocuk bayramını Türk çocuklarına armağan ettiğini ve bu düşüncenin, global kamuoyunda vurgulanmayı hak ettiğini belirtiyor.

Ned Pamphilon'un 23 Nisan maratonu bununla da sınırlı değil. Hazırlıklarına önceden başlayan Ned, 20 Nisan 2015 tarihinden itibaren Anıtkabir'de özgün bir resim hazırlamaya başlıyor. Bu yepyeni eserde, Mustafa Kemal Atatürk ve manevi evladı Ülkü Adatepe, Yalova'da yer alan Yürüyen Köşk'ün önünde resmediliyor. Yürüyen Köşk'ün hikâyesine özellikle dikkat çeken Ned Pamphilon, bir ağaç dalı için evin yerini değiştiren Mustafa Kemal'in, çevreye ve doğaya verdiği değerle günümüz modern dünyasında yaşayan her insana çok önemli bir mesaj ilettiğini vurguluyor.

Ned Pamphilon, güncel çalışmalarını Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın izniyle İstanbul Deniz Müzesi'nde gerçekleştiriyor. Çanakkale Savaşı'nın 100. Yılı nedeniyle tamamladığı Nusret tablosunu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na hediye eden sanatçı, kendisine verilen bu fırsat için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür ediyor. TSK'nın sanata ve sanatçıya verdiği destekten çok etkilenen Ned, Mustafa Kemal'in "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" veciz sözünün anlamlı bir şekilde yaşatıldığını belirtiyor.

2015 sonuna kadar Türkiye'yle ilgili pek çok özel projeyi gündemine alan Ned Pamphilon, İstanbul1881 markasıyla, İstanbul'u ve Mustafa Kemal Atatürk'ü dünyaya tanıtmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Küçük Ressamlar Anıtkabir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement