Bir ilk daha! Kuzgun seyir füzesi, MARLİN SİDA'dan fırlatıldı - Son Dakika
Güncel

Bir ilk daha! Kuzgun seyir füzesi, MARLİN SİDA'dan fırlatıldı

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü tarafından geliştirilen katı yakıtlı yerli seyir füzesi Kuzgun-KY, silahlı insansız deniz aracı MARLİN'den test edildi. Bir SİDA'dan ilk defa radar güdümlü mühimmat atışı yaptı.

28.03.2023 13:42  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sefine Tersanesi kaynakları ile desteklenen ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Kuzgun-KY seyir füzesi, MARLİN'den gerçekleştirilen balistik atış ile başarılı şekilde test edildi.

Yine bir ilk gerçekleşti! Kuzgun seyir füzesi, MARLİN SİDA'dan atıldı

BAŞARILI ŞEKİLDE ATIŞ YAPILDI

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkililerinin katıldığı atışlarda, Kuzgun-KY seyir füzesi, görev kontrol istasyonu kabiliyeti ile uzaktan kontrolle başarılı bir şekilde ateşlendi.

Yine bir ilk gerçekleşti! Kuzgun seyir füzesi, MARLİN SİDA'dan atıldı

"EN İLERİ SEVİYEYE GİTMEYE KARARLIYIZ"

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İnsansız deniz araçlarımıza yeni kabiliyetler kazandırmayı sürdürüyoruz. MARLİN'den katı yakıtlı Kuzgun seyir füzesinin atışıyla bir SİDA'dan ilk defa güdümlü mühimmat atışı gerçekleşti. Bu alanda da en ileri seviyeye gitmeye kararlıyız" dedi.

Yine bir ilk gerçekleşti! Kuzgun seyir füzesi, MARLİN SİDA'dan atıldı
Bir ilk daha! Kuzgun seyir füzesi, MARLİN SİDA\'dan fırlatıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bir ilk daha! Kuzgun seyir füzesi, MARLİN SİDA'dan fırlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Murat Adıyaman: 80 yıl sadece bayrak diregi yapan ülkeden şimdi eşi benzeri görülmemiş insansız silah sistemlere yapan Türkiyeye savul tayp abi sen olmasaydın ezik bi şekilde dünya silah sanayisini takip ediyor olacaktık artık dünya bizi seyretsin 95 20 Yanıtla
  • Biyo Art: O kadar füze yaptınız roket yaptınız araba yaptınız uçak yaptınız da bir heykel yapamadınız yazıklar olsun 76 27 Yanıtla Bilgi Merkezî: Ne heykeli kroo 11 6
  • Serkan Basar: Bu günlerde İnsansız helikopter bile çıkarsa şaşırmam :) 0 0 Yanıtla
  • Murad Mert: size sadece :) 0 0 Yanıtla

Advertisement