Manavgat'ta Kur'an Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta Kur'an Ziyafeti

Manavgat\'ta Kur\'an Ziyafeti

Dünyaca ünlü Kur'an hafızları, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kur'an ziyafeti verdi.

29.04.2013 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü Kur'an hafızları, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kur'an ziyafeti verdi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kur'an ziyafeti düzenlendi. Manavgat Şehir Stadyumu'nda düzenlenen programa dünyaca ünlü meşhur hafızlardan Güney Afrikalı Dünya birincisi Abdurrahman Sadien, Mısır devlet TV resmi karisi Memduh Cude Saad, Afganistanlı Hafız Gavsuddin Tahiri ile Türkiye'den ünlü hafızlar katıldı. Programa Manavgat halkı yoğun ilgi gösterirdi. Programa AGD Antalya Şube Başkanı Ahmet Pişirici, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, Saadet Partisi Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, MHP İlçe Başkanı Halil Gubaş, BBP İlçe Başkanı Nusrettin Karakoç da katıldı.

AGD Manavgat Şube Başkanı Mehmet Gayretli tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak Türkiye sathı mahallinde Efendimizi anlatmak için Efendimize Sevgi Geceleri düzenliyoruz, gençlerimiz Efendimizi daha iyi anlasınlar istiyoruz. 'İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır' inancı ile çalışmalarını yürüten Anadolu Gençlik Derneği, ülkemizin il, ilçe, belde ve mahallelerinde kurduğu şube, temsilcilik ve bürolarla, bunların yanı sıra diğer müessese ve faaliyetlerle ülkemiz gençliğinin beraberlik ve kardeşliğinin öncüsü olmuştur. Bizler ümmet kavramının zenginliğini kavrayıp ufkunu engellerle sınırlandırmayan, şartlara teslim olmadan 'İnancın tekeden süt çıkardığını' bilerek, ilim ve hikmetle dolu, şefkat ve merhametle hareket eden 'Yeni Bir Dünya'nın Müjdecisi' ve 'Ümmetin kabul edilmiş duaları' olan bir gençlik için çalışıyoruz" dedi.

Genç İstikbal Çocuk Kulübü Kreşi'nde çocuklar Kur'an ve Esmaül Hüsna okuyarak büyük beğeni topladılar. Daha sonra sırasıyla Afganistanlı hafız Gavsuddin Tahiri, Mısır devlet TV resmi karisi Memduh Cude Saad, dünyaca ünlü meşhur hafızlardan Güney Afrikalı Dünya birincisi Abdurrahman Sadien

Kur'an ziyafeti sundu. Dünyaca ünlü hafızlar yaklaşık bir saat kuran ziyafeti verdi.

Manavgat Mevlana ve Şems Derneği'nin Sema gösterilerinin yer aldığı programa Umut Murare ezgileriyle renk kattı. Program sonunda İlköğretim ve liseler arasında düzenlenen "Hz. Peygamber" isimli şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Programda ayrıca öğrenciler yararına kermes düzenlenirken, stantlarda Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi'nin başlattığı "Zincirler Kırılsın Ayasofya Cami olarak açılsın" kampanyasına imza toplandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta Kur'an Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement