Manisa Kas Hastası Mehmet'in En Büyük Hayali Beşiktaşlı Futbolcularla Biraraya Gelmek - Son Dakika
Güncel

Manisa Kas Hastası Mehmet'in En Büyük Hayali Beşiktaşlı Futbolcularla Biraraya Gelmek

Manisa'da yaşayan, kas erimezsi nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşan 17 yaşındaki Mehmet Kandemir, en büyük hayalinin Beşiktaşlı futbolcularla top koşturup, taraftarı olduğu takımın bir maçını stadta izlemek olduğunu söyledi.

10.07.2017 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da yaşayan, kas erimezsi nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşan 17 yaşındaki Mehmet Kandemir, en büyük hayalinin Beşiktaşlı futbolcularla top koşturup, taraftarı olduğu takımın bir maçını stadta izlemek olduğunu söyledi. Kandemir, yetkililerden tedavisi için destek de istedi. Manisalı Hüseyin Kandemir (45) ile Hatice Kandemir (45) çiftinin iki çocuklarından küçüğü olan Mehmet Kandemir'e doğuştan gelen bir hastalık olmasına rağmen 4 yaşındayken İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde kemik erimesi teşhisi konuldu. Bir ekmek fırınında çalışan baba Hüseyin Kandemir, tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan şu an 17 yaşındaki oğlunun, sağlığına kavuşması için yetkilerden yardım istedi. Oğlunun her geçen gün gözlerinin önünde eridiğini belirten Kandemir, "Yanında olmasa da her gece yattığımda oğlum için gözyaşı dküyorum. Oğlumun her gün 'Baba dışarı çık, tedavimi bul gel' demesi, yüreğimi dağlıyor. Çarşıya çıkıp, geziyorum ve eve geldiğimde ise oğluma yalan söyleme zorunda kalıp, "Bir kaç yere uğradım. Tedavini bulacağız" diyorum. Sağlık Bakanlığı'ndan oğlumun tedavisine yardımcı olunmasını istiyorum. Oğlumun eskisi gibi yürümesini, top oynamasını akranları gibi dışarıda gezebilmesini istiyorum. Tedavisi olmazsa hastalığı ilerleyecek. Kasları iyice eriyecek. Organları çalışmaz hale gelecek. Oğlumun bu eziyetinin bitmesini, gözümün önünde günden güne edrimesini istemiyorum" dedi.

"KÖK HÜCRE NAKLİ İLE TEDAVİ MÜMKÜN"

Kas erimesini tedavisin kök hücre nakli ile mümkün olduğunu, bu konuda Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'nde 2015 yılında bir çalışma yapıldığını öğreniklerine dikkati çeken Kandemir, "Bu çalışmalar başarılı olmuş. Üniversitede, bu işin başında bulunan profesöre ulaştık. Kendisiyle konuştuk ve oğlumuz içinde bir randevu aldık. Ancak daha sonra bu profesörün başka özel bir hastaneye geçtiğini duyduk ve kendisine ulaşamadık. Ancak kök hücre nakli tedavisi bizim için bir umut oldu. Bu konuda Sağlık Bakanlığı'ndan destek bekliyoruz" diye konuştui.

Kas erimesi nedeniyle oğlunun salık sorunlarının her geçen gün arttığına dikkati çeken anne Hatice Kandemir de "Kalbinde sıkıntı başladı. Hergün de ağrısı oluyor. Ağrıdan duramadığı günler oluyor. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalığının ilermesinin yavaşlatılması için kortizon verilerek, tedavi yapılıyor. Ancak, bu yeterli olmuyor. Böyle giderse tüm organları çalışamayacak duruma gelecek. Belki de 2-3 sene içinde çocuğumuzun tedavisi için hiç umut kalmayacak" dedi.

"ARKADAŞLARIM GİBİ TOP OYNAMAK İSTİYORUM"

Şehzadeler Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Bölümü 3. Sınıf öğrenci olan Mehmet Kandemir ise, hergün evinin penceresinden dışarıda oynayan akranlarına baktığını ve çok üzüldüğünü söyledi. Arkadaşları gibi dışarıda gezmek istediğini belirten Kandemir, "İstediğim hiçbir hareketi yapamıyorum. Arkadaşlarım dışarıda top oynarken, yüzmeye gjderken bunların hiçbirini ben yapamıyorum. Bende onlar gibi top oynamak istiyorum. Bu hastalık sebebiyle çocukluğumu yaşayamadım. Hastalığım ilerledikçe organlara baskı yapacak. O zaman bana zararı daha çok olacak. Bu nedenle yetkili kişilerden tedavimin için bana destek olunmasını ve tedavimin yapılmasını istiyorum. Türkiye'de bu hastalığa yakalanan tek ben değilim. Benim gibi bu hastalıkla pençeleşen bir çok kardeşim var. Onlarda benim gibi yardım bekliyor. Bu nedenle benimle başlayacak yardımın ve desteğin tüm kardeşlerime umut olmasını istiyorum" dedi.

"EN BÜYÜK HAYALİ BEŞİKTAŞ"

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Mehmet Kandemir, en büyük hayalinin Beşiktaşlı futbolcularla biraya gelip, birlikte futbol oynamak, takımının maçını stadta izleyebilmek olduğunu söyledi. Beşiktaş Kulübün Başkanı Fikret Ormanı çok sevdiğini onunla tanışmak istediğini de belirten Kandemir, "En büyük arzularımdan biri de yeni stadımızı, kulübü ve tesisleri gezmek" dedi.

Manisa Kas Hastası Mehmet\'in En Büyük Hayali Beşiktaşlı Futbolcularla Biraraya Gelmek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Kas Hastası Mehmet'in En Büyük Hayali Beşiktaşlı Futbolcularla Biraraya Gelmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement