MATAB'dan Okullara Geri Dönüşüm Konteynırı - Son Dakika
Yerel

MATAB'dan Okullara Geri Dönüşüm Konteynırı

MATAB\'dan Okullara Geri Dönüşüm Konteynırı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, MATAB tarafından doğa ve çevre konusunda öğrencilerin bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim bünyesindeki 24 okula 72 adet geri dönüşüm konteynırı dağıtıldı.

29.02.2012 16:40  Güncelleme: 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Manavgat Turizm Altyapı Birliği (MATAB) tarafından doğa ve çevre konusunda öğrencilerin bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim bünyesindeki 24 okula 72 adet geri dönüşüm konteynırı dağıtıldı.

MATAB'de yapılan Çöp Konteynırı teslim töreninde MATAB Birlik Başkanı Recep Barut, İl Genel meclis üyesi Ömer Şahin, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, Taşağıl belediye Başkanı Ahmet Alp, Gündoğdu Belediye Başkanı Hüseyin nalcı, İlçe Milli Eğitim müdürü Faruk Karcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Bal ve Birlik Müdürü Rayhan Ekici hazır bulundu.

Törende konuşan MATAB Birlik Başkanı Recep Barut, Türkiye'de çöp ve çöp ayrıştırma konusunda sıkıntının olduğunu belirterek "Avrupa'da, dünyanın gelişmiş pek çok ülkesinde de yerinde ayrıştırma konusunda yüzde 100 gibi bir başarı sağlanamasa da, çöpün bertaraf işlemi hakkında birçok sorun yaşıyor. Ülkemizde baktığımız zaman yerinde ayrıştırma konusunda çok geriyiz. Yıllık 110 bin ton çöp hacmimiz var, otellerimizde 3-4 bin çöp ayrıştırılıyor. Ayrıştırılması gereken madde aslında 40 bin ton olması lazım. Maalesef bunun 35 bin tonu toprağa gömülüyor" dedi.

Çöp ayrıştırmanın eğitimle gerçekleşeceğine dikkat çeken Barut, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile eğitimle ilgili bir çalışmamız var. Okul müdürlerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda, gençlerimiz öğrencilerimiz geçen yıl mavi kapaklar topladılar, özürlü vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye için. Biz de MATAB olarak destekledik. Mavi kapak toplayan çocuklar, evlerde kullanmadıkları çöpe atacakları kağıtları, pet şişeleri okula getirebilirler düşüncesi ile biz de her biri bir tonluk üç tane konteynır aldık" diye konuştu. Barut, şu anda 24 okulla başlayacak olan projenin başarılı olması halinde tüm okullara yaymayı düşündüklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı ise yaptığı konuşmada, "Manavgat merkez ve beldelerde 24 okula konteynırlar yerleştirerek bu projeye başlıyoruz. Çevre bilinci ve çevreyi korumanın yanı sıra ekonomik değeri olan bir proje. Proje kapsamında tüm belde belediye başkanları ve özellikle MATAB Başkanı Recep Barut'a teşekkür ediyorum" dedi.

- ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MATAB'dan Okullara Geri Dönüşüm Konteynırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement