Mcdonald's Türk Halkını "Dışarıda Kahvaltı"ya Alıştıracak - Son Dakika
Güncel

Mcdonald's Türk Halkını "Dışarıda Kahvaltı"ya Alıştıracak

Mcdonald's Türkiye Genel Müdürü Sadi Fansa, Türkiye'de Kahvaltı Servisine Başlayacaklarını, Sunulacak Ürünlerin Yüzde 75'ini Türkiye'deki Tedarikçilerden Sağlayacaklarını Bildirdi.

08.05.2008 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

McDonald's Türkiye Genel Müdürü Sadi Fansa, Türkiye'deki mağazalarında "kahvaltı servisi"ne başlayacaklarını bildirdi. Fansa, kahvaltıda sunulacak ürünlerin yüzde 75'ini Türkiye'deki tedarikçilerden sağlayacaklarını söyledi.

     Yeni uygulama hakkında bilgi veren Fansa, kahvaltı servisinin, ABD ve Kanada başta olmak üzere, bazı Latin Amerika ülkeleri, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İsveç, İrlarda, Avustralya, Yeni Zellanda, Japonya, Kore, Çin, Hong Kong, Singapur gibi ülkelerde verildiğini söyledi. Fansa, hizmetin Orta Doğu Bölgesi'nde ise Kuveyt'ten sonra ikinci olarak Türkiye'de sunulmaya başlanacağını kaydederek, Türkiye'de sunulacak kahvaltı ürünlerinin, tüm ülkelerde sunulanlarla aynı olduğunu bildirdi. Fansa, Türkiye'de, kahvaltı ürünlerini ilk olarak Şubat sonunda yedi restoranda test etmeye başladıklarını, bugünden itibaren 36 restoranda daha satışa başlanacağını açıkladı. Ekim ayında kahvaltı servisi veren restoran sayısının 53'e yükseleceğini kaydeden Fansa, kahvaltıda sunulacak ürünlerin yüzde 75'inin Türkiye menşeli olacağını dile getirdi.

-ALIŞKANLIK 1-5 YIL İÇİNDE KAZANILIYOR

Fansa, Türkiye'de, diğer ülkelere oranla dışarıda kahvaltı etme alışkanlığının yeni olduğunu bundan dolayı uygulamanın geç başlandığını anlatarak, "Türkiye'de, dışarıda kahvaltı etme alışkanlığı henüz çok yeni. Şartların oluştuğu ortam ve zamanda menüye dahil etmeyi uygun gördük. Bu bir alışma süreci, bu alışkanlığı kazanma süresi, bir ile beş yıl arasında değişiyor. Dışarıda kahvaltı alışkanlığına sahip olan Fransa'da bile bu süreç altı yıl sürdü. O yüzden, uzun vadeli bir yatırım bu" diye konuştu.

Fansa, McDonald's'ın Türkiye'de 2007 yılında 150 milyon dolar ciro elde ettiğini kaydederek, kahvaltı ürünlerinin Türkiye'de ilk aşamada, genel satışlarda yüzde 3'lük paya sahip olacağını, gelecek dönemlerde ise satışların yüzde 10-12'sine ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Gıda fiyatlarındaki artışa da değinen Fansa, ürün fiyatlarını devamlı, enflasyonun altında tutmaya çalıştıklarını söyledi. Fansa, artan maliyetlerin tehdit oluşturmaya başladığına dikkat çekerek, Türkiye'nin tarım girdi fiyatlarının diğer ülkelere oranla çok pahalı olduğunu, ithalat imkanlarının da kısıtlı olduğunu vurguladı. Bu nedenlerin dışında, Türkiye'deki fiyat artışlarının spekülatif nedenlerle de artmaya devam ettiğini dile getirerek, "Piyasanın maruz kaldığı fiyat artışları kadar bir fiyat artışıyla karşılaşmıyoruz. Dünya bu konuda çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya" dedi. (ANKA)

(DG/NB/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mcdonald's Türk Halkını 'Dışarıda Kahvaltı'ya Alıştıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement