Meclis, Soma'ya Saygı Duruşu ile Başladı - Son Dakika
Yerel

Meclis, Soma'ya Saygı Duruşu ile Başladı

Meclis, Soma\'ya Saygı Duruşu ile Başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, maden faciasının yaşandığı Soma’dan gelen bütün talepleri karşıladıklarını, yaraların sarılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

15.05.2014 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, maden faciasının yaşandığı Soma'dan gelen bütün talepleri karşıladıklarını, yaraların sarılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı olağan toplantısı, artan üye sayısı sebebiyle Bursa İl Genel Meclisi'nin Çarşamba'daki hizmet binasında yapıldı. Yer darlığı sebebiyle Heykel'deki tarihi başkanlık binasında yapılamayan meclis toplantılarının bir müddet Çarşamba'da yapılacağını belirten Başkan Altepe, inşaatı devam eden yeni Büyükşehir Belediye binasının tamamlanmasıyla meclis toplantılarının buraya alınacağını kaydetti.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden felaketinde hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşu ile başlayan meclisin açılışında konuşan Başkan Altepe, "Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bir daha bu tür sıkıntıları yaşamayız" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa ve Somalıların yanında olduklarını, her türlü ihtiyacı karşılamaya hazır olduklarını bildiren Başkan Altepe, "Bizden ne istendiyse gönderdik. Tabut istendi gönderdik. Oradaki yaranın iyileştirilmesi için üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu. Başkan Altepe, birkaç gün sonra bölgeye başsağlığı ziyaretinde bulunacaklarını açıkladı.

Başkan Altepe, meclis toplantısı öncesinde yürütülen faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Görevi devralır almaz merkez ve ilçelerde malzeme tespiti yaptıklarını, İl Özel İdaresi'nden Büyükşehir'e devredilen araç ve gereçleri tetkik ettiklerini belirten Başkan Altepe, eksiklikleri iyi belirleyerek sezona güçlü girmek istediklerini vurguladı. Bursa'da sürdürülen hava ulaşımına da değinen Başkan Altepe, önümüzdeki günlerde Bursa'dan dışarıya yapılan seferlerde ve destinasyonlarda artışlar olacağını, önümüzdeki günlerde bu konuyla alakalı sürprizler yaşanacağını belirtti. Geçen hafta gerçekleştirdiği Almanya ziyaretiyle ilgili de meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Altepe, Bursa'nın tekrar termal kent olması yolunda incelemelerde bulunduklarını ifade etti. Başkan Altepe, "İnşallah bu doğrultuda startı, Sıcaksu bölgesinin dönüşümüyle vermiş olacağız" dedi.

YENİ KOMİSYONLAR KURULDU

Meclis toplantısında; Tarım Hayvancılık ve Orman, Doğal Afet, Kentsel Dönüşüm ve Engelliler komisyonlarının kurulması kararı alındı. 9'ar kişiden oluşan komisyonlardan Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu'na Ercan Barutçuoğlu, Haydar Ali Aslan, Murat Avinç, Hasan Hüseyin Temel, Selahattin Külcü, Kerim Akça, Dündar Koyutürk ve Engin Daşdemir, Mesut Bedel seçildi. Doğal Afet ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu'na ise Nihal Gökten, Fatih Celen, Murat Çakır, Gülten Kapıcıoğlu, Oktay Yılmaz, Fatih Pulat, Hasan Ertürk, Recep Çonan, Adnan Akın seçildi. Engelliler Komisyonu'na da Nilüfer Karakoç, Nedim Bayram, Mukaddes Serim, Mihrimah Kocabıyık, Ekrem Çohadar, Hasan Sabri Kapoğlu, Metin Uyanık ve Akın Poroy, Avni Çimen Erinç seçildi. Komisyonlarda AK Parti'yi 6, CHP'yi 2 ve MHP'yi de 1'er üye temsil edecek.

Yeni sisteme göre Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 19 olan daire başkanlığı sayının 21'e çıkacağını ifade eden Başkan Altepe, konuyla ilgili yapılanmanın sürdüğünü anlattı.

Meclis toplantısında BUSKİ'nin 2013 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. BUSKİ'nin Bursa'nın yüzünü ağartan en önemli kurumlardan biri olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ'nin yaptığı yatırımlarla birlikte Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Yapılan çalışmaların Avrupa standartları seviyesine taşıdığını vurgulayan Başkan Altepe, "Geçen dönem 2500 kilometrekare alana hizmet veren BUSKİ, Büyükşehir Yasası'nın devreye girmesiyle 11 bin metrekare alandan sorumlu hale geldi. Her geçen gün görev alanı büyüyen kurum, eksiklikleri giderme ve Büyükşehir sınırlarına katılan alanlara etkin hizmet verme alanında büyük başarı elde etti. Hedefleri aşan BUSKİ yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasında Bursa'da gündem konusu olan pahalı su sıkıntısına da temas eden Başkan Altepe, su fiyatının yapılan yatırımlardan etkilendiğini açıkladı. Bursa'nın ve ilçelerinin özellikle alt yapı konusunda büyük eksikliklerinin bulunduğunu, eksiklikleri gidermek için canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, "Hiçbir ilçenin alt yapısı tam değil. İlçelerin yağmur suyu kanalları ve arıtma tesisleri yok. Şu anda tüm bu ihtiyaçlar, BUSKİ tarafından en üst seviyede karşılanıyor. En son 6 arıtma tesisi için ihaleye çıktık. Her bölgeye depolar yapıyoruz. Bademli'ye su vereli, 2 yıl oldu. Düne kadar kuyu suyu kullanılıyordu orada. Bunlar hep yeni yeni çözülüyor" diye konuştu. Problemlerin giderilmesinin başka türlü çözülmesinin mümkün olmadığını söyleyen, BUSKİ'nin bu hedef doğrultusunda yatırımlar yaptığını dile getiren Başkan Altepe, 391 milyon TL olarak öngörülen hedef bütçenin 411 milyon TL olarak gerçekleşmesinin başarının bir göstergesi olduğunu kaydetti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meclis, Soma'ya Saygı Duruşu ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement