Mehmet Akif Ersoy Hizmet Ödülü Sahibini Buldu - Son Dakika
Güncel

Mehmet Akif Ersoy Hizmet Ödülü Sahibini Buldu

Mehmet Akif Ersoy Hizmet Ödülü Sahibini Buldu

Bağcılar Belediyesi'nin ilkini bu yıl düzenlediği Mehmet Akif Ersoy Üstün Hizmet Ödülü sahibini buldu.

27.12.2012 14:45  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi'nin ilkini bu yıl düzenlediği Mehmet Akif Ersoy Üstün Hizmet Ödülü'nün sahibi Akif üzerine araştırmaları ile tanınan Araştırmacı-Yazar M. Ertuğrul Düzdağ'a verildi. Düzdağ'a ödülünü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer verdi.

Mehmet Akif Ersoy'un 76. Vefat yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Akif üzerine araştırmaları ile tanınan Araştırmacı-Yazar M. Ertuğrul Düzdağ'a ödülünü verdi.

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nde gerçekleştirilen programa, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile çok sayıda Akif dostu katıldı.

ÇAĞIRICI: AKİF ÖNEMLİ BİR MÜTEFEKKİRDİR

Programın açılışında konuşan Başkan Çağırıcı, bazı şahsiyetlerin hayatlarında olduğu gibi vefatlarıyla da insanları buluşturmaya devam ettiğine dikkat çekti. Akif'in şair olmanın ötesinde önemli bir mütefekkir olduğunu ifade eden Çağırıcı, "O bir münevver, bir gönül insanıdır" dedi.

2011 yılının Mehmet Akif Ersoy Yılı olarak ilan edilmesinin ardından Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'ni inşa ettiklerini hatırlatan Çağırıcı, Merkez hakkında bilgiler verdi. "Bu Merkezde ilk eğitime; Âkif Dostu, Muhterem Hocamız Ertuğrul Düzdağ Bey'in 15 günde bir verdiği Safahat Dersleri ile başladık" diyen Çağırıcı, "Bu yıl belediye olarak Mehmet Akif Ersoy Üstün Hizmet Ödülü'nü verelim istedik ve ilk ödülü de bu alanda en kapsamlı çalışmaları yürüten muhterem hocamız M. Ertuğrul Düzdağ'a bugün veriyoruz" dedi.

DİNÇER: AKİF, İNANDIĞI GİBİ YAZMIŞ, YAZDIĞI GİBİ YAŞAMIŞTIR

Ertuğrul Düzdağ'a ödülünü veren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de program kapsamında bir konuşma yaptı. "İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy adına düzenlenen bu müstesna törende aranızda olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum" diyen Dinçer, "Akif büyük bir alim ve mütefekkirdir. Eylem ve dava adamıdır. Aynı zamanda inandığı gibi yazmış, yazdığı gibi yaşamış, örnek insan olarak da belirli bir duruşa ve ahlaka sahip birisidir. Hayatı boyunca inandığı gibi yaşamayı kendisine düstur edinen Akif'in iki mukaddesatından biri din diğeri de dil olmuştur" diye konuştu.

ÖDÜL BİR HAKKIN TESLİMİDİR

Mehmet Akif araştırmaları üzerine M. Ertuğrul Düzdağ'ın ayrı bir yerinin bulunduğunu anlatan Bakan Dinçer, "Hayatını Mehmet Akif'i anlamaya ve onu yeni kuşaklara aktarmaya vakfetmiştir. Sayın Düzdağ'ın titiz bir araştırmacı olarak pek çok eseri bulunsa da biz onu daha çok başucu kitaplarımız yaptığımız Akif üzerine çalışmaları ile tanıyoruz. Dolayısıyla Bağcılar Belediyesi'nin tertip etmiş olduğu Mehmet Akif Ersoy Üstün Hizmet Ödülü'nün ilkinin Ertuğrul Bey'e takdim edilmesi bir hakkın teslim edilmesi demektir. Kendilerini en içten dileklerimle tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NİN DE HAKKININ TESLİM EDİLMESİ GEREKİR

Bağcılar Belediyesi'nin de hakkının teslim edilmesi gerektiğini ifade eden Dinçer sözlerini şöyle tamamladı: "Hatırlarsanız, geçtiğimiz 2011 yılı Büyük Şairimizin vefatının 75. Yıl dönümü İstiklal Marşımızın kabulünün 90. Yılı olması dolayısıyla Sayın Başbakanımız tarafından Mehmet Akif Ersoy Yılı olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda ülke çapında, sayısız etkinlik ve kutlamalar yapıldı. Bağcılar Belediyesi'nin yaptığı etkinlikler gerçekten göz doldurmuştu. Değerli Şairimizin anısına inşa edilen Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi ile araştırmacıların istifadesine sunulan kütüphane ile 15 günde tertiplenen Safahat okumaları ile çok değerli kültür hizmeti ifa eden belediyemizin, başta değerli belediye başkanı olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Program kapsamında Kıyıklık ve Vali Mutlu da kısa birer konuşma yaptı. Kıyıklık, "İnşallah Mehmet Akif'in Asımlarını buralardan yetiştirmemiz mümkün olabilir" derken, Mutlu da "Mehmet Akif'i anmak maksadıyla sizlerle birlikte olmak benim için ayrıca anlamlı bir gurur" dedi. Merkez'in açılış programına katıldığını hatırlatan Mutlu, "Özellikle böyle bir programı tertip eden, Mehmet Akif'in ideallerini, fikirlerini, ruhunu, yaşatma gayreti içerisinde büyük hizmetler üreten belediyemizi kutluyorum" ifadelerinde bulundu.

Program, Araştırmacı Yazar M. Ertuğrul Düzdağ'ın, "Vefatının 76. Yılında, İrade, Azim, İdeal ve İman Şairi; Mehmet Akif" konulu konferansı ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mehmet Akif Ersoy Hizmet Ödülü Sahibini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement