Mekke'nin Fethinin Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Mekke'nin Fethinin Yıldönümü

Ağrı Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke'nin Fethinin yıldönümü dolayısıyla program düzenlendi.

01.01.2012 09:40

Ağrı Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke'nin Fethinin yıldönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Şafi Erim, Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, dernek olarak böyle bir program hazırladıklarını belirterek, programı Anadolu Gençlik Derneği olarak bir gelenek haline getirdiklerini söyledi.

Yılbaşı olmasına rağmen programa gençlerin katılmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Erim, "Biz önce maneviyat diyerek yola çıktık ve milli manevi değerlere önem veren bu yapı içerisinde, kültür bilincini, ahlak bilincini ve bizi biz eden bütün değerleri öne alarak, elimizden geldiğince gecemizi gündüzümüze katarak gençliğimizin gelişmesi için gayret ediyoruz" dedi.

Ağrı'nın tanınmış eşraflarından Kemal Atmaca da Mekke'nin Fethinin İslam alemi için önemli olduğunu belirterek, yer yüzünde ilk inşa edilen mabetin İslam alemi için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Mekke'nin geçmişte de İslam tarihinde önem taşıdığını anımsatan Atmaca,

"Bildiğimiz ne kadar Peygamber varsa hepsinin Kabe'yi ziyaret ettiği rivayet ediliyor. Mekke bir çok İslam alimine, İslam düşünürüne ev sahipliği yapmış ve günümüzde de yapmaya devam ediyor" diye konuştu.

- AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mekke'nin Fethinin Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement